3 criterii de bază pentru o campanie seo reușită

Să ajungi pe primul loc în Google, indiferent de business-ul pe care îl ai și de sectorul de piață în care îți desfășori activitatea nu este chiar floare la ureche. Serviciile de optimizare SEO îți pot garanta rezultatele dorite, însă trebuie să ai răbdare și să-ți setezi corect așteptările.

Dacă dorințele tale sunt mult prea departe de realitate, este foarte posibil să rămâi profund dezamăgit de investiția pe care o faci. Așadar, pentru a porni la drum cu dreptul, e bine să ai câteva noțiuni de bază despre ce însemnă o campanie SEO și cum îți poate ajuta business-ul să devină mai profitabil.

Iată 3 aspecte care ghidează o campanie reușită:

  1. Conținut de calitate

Content is king, but quality content rules – cam așa ar trebui să arate motto-ul unei campanii de succes. După multe optimizări făcute de Google, nu orice text trece filtrul calității și ajunge pe prima pagină. De la corectitudinea gramaticală, până la importanța informațiilor oferite, lungimea și structura textului, coerența ideilor în raport cu subiectul ales și folosirea cuvintelor cheie într-o manieră cât mai naturală – toate sunt elemente care contează în egală măsură pentru Google.

Așadar, munca din spatele unui text bine documentat și bine scris nu va rămâne nerăsplătită. Optimizarea SEO a unui articol nu se reduce doar la folosirea, sub orice formă, a câtorva cuvinte cheie. Algoritmii Google au avansat până într-atât încât pot depista familii lexicale și chiar anumite câmpuri semantice.

Cu alte cuvinte: dacă un text abordează în titlu și în primele paragrafe subiectul „samrtphone”, însă până la sfârșit ideile expuse se extind la biciclete și mașini, rezultatul final nu se va încadra în categoria conținutului de calitate.

Acestor aspecte li se adaugă și faptul că linkurile pe care sunt postate textele trebuie să fie relevante pentru conținutul articolului. Dacă un text foarte bun, care face referire la business-ul tău, ajunge pe un site ajunge pe un site dedicat altui sector de piață decât cel în care îți desfășori activitatea, s-ar putea să nu dea rezultatul dorit.

  1. Creștere organică

Creșterea organică este un principiul de bază în SEO și principalul raționament din spatele întregului efort depus într-o campanie de optimizare. Mai exact: obiectivul final al strategiilor SEO este aducerea unui website pe prima pagină în Google, în mod natural (fără a recurge la reclame plătite pe click).

Pentru ca site-ul în cauză să ajungă în mod organic pe prima poziție a motorului de căutare, trebuie să fie recunoscut de algoritmii Google drept o sursă de conținut relevant. Și, ținând cont de criteriile după care Google depistează content-ul de calitate, se poate intui că o campanie SEO presupune eforturi constante de optimizare a structurii și conținutului site-ului, precum și de implementare a procesului de Link-Building.

Toate acestea se traduc în timp și bani, mai exact răbdare din partea clientului și alocarea unui buget suficient de permisiv.

  1. Adaptabilitate

Cheia succesului în SEO este conștientizarea faptului că nu există o rețetă fixă, care să-ți aducă rezultate sustenabile în timp. O campanie de optimizare are mai multe variabile, ceea ce înseamnă că trebuie să se adapteze constant, în funcție de business-ul clientului și de felul în care algoritmii Google răspund la strategiile și tacticile SEO folosite.

Un alt factor foarte important, care dă direcția unei campanii este bugetul clientului. Discuția este mai sensibilă aici, întrucât rezultatele serviciilor SEO se văd în timp. Din această perspectivă o campanie de optimizare SEO se poate traduce printr-o investiție fără un profit palpabil imediat, ceea ce justifică reticența anumitor antreprenori.

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă servicii SEO și cum pot crește profitabilitatea unui business, este important să apelați la o agenție care vă acordă, în primul rând consultanță. Abia după ce înțelegeți ce presupune întreg procesul de optimizare a unui site puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.

O campanie care să dea rezultatele dorite este compusă din mai multe etape, care au nevoie de timp pentru a fi implementate și ajustate după caracteristicile business-ului. Verificați întreaga ofertă de servicii SEO pe admarks.ro și conturați împreună strategia de optimizare care vă garantează o poziție de top pe prima pagina din Google.

SEO presupune, mai presus de toate, implicare din partea celui care apelează la astfel de servicii. Cu alte cuvinte, dincolo de a fi un simplu client, ești un partener de business care trasează direcția campaniei.

Leave a Reply