Agentii imobiliari si internetul – Cum sa cumparati si sa vindeti imobiliare

In urma cu zece ani, o cautare de imobiliare ar fi inceput in biroul unui agent imobiliar local sau doar conducand prin oras. La biroul agentului, e posibil sa petreceti timp pretios rasfoind pagini cu inregistrari de proprietati active.

Gasirea datelor de piata care sa va permita sa evaluati pretul cerut ar avea nevoie de mai mult timp, si este posibil sa nu puteti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va bucura cu adevarat de o valoare justa de piata.

Astazi, majoritatea cautarilor de proprietati incep pe Internet. O cautare rapida de cuvinte cheie pe Google dupa locatie va va aduce sute de rezultate. Daca localizati o proprietate de interes pe un site ca Imobiliare Realkom, puteti vizualiza fotografii online si poate chiar faceti un tur virtual.

Puteti verifica apoi alte site-uri pentru a va vedea oferte de apartamente in Bucuresti, pentru a va face o idee despre valoarea proprietatilor din zona, pentru a obtine date despre vecinatati, informatii despre scoli si gradinite si chiar pentru a verifica ce magazine sunt in apropiere, toate fara a iesi din casa!

Desi resursele de pe Internet sunt convenabile si utile, utilizarea lor in mod corespunzator poate fi o provocare din cauza volumului de informatii si a dificultatii in verificarea exactitatii acesteia. Chiar si o cautare specifica de cartier pentru proprietati imobiliare poate returna cu usurinta sute de site-uri Web.

Cu atat de multe resurse online, cum se foloseste in mod eficient un investitor fara sa se termine cu informatii incomplete sau false? Credeti sau nu, intelegerea modului in care activitatea de imobiliare functioneaza offline face mai usor sa intelegeti informatiile si strategiile imobiliare online.

Afacerile imobiliare

Proprietatile imobiliare sunt de obicei cumparate si vandute fie printr-un agent imobiliar autorizat, fie direct de catre proprietar. Marea majoritate este cumparata si vanduta prin intermediul brokerilor imobiliari.

Acest lucru se datoreaza cunostintelor si experientei lor imobiliare si accesului lor exclusiv la o baza de date cu proprietati active de vanzare. Accesul la aceasta baza de date cu listari de proprietati este cel mai eficient mod de a cauta proprietati.

Listarile de proprietati comerciale sunt afisate si online, dar informatiile despre proprietatile comerciale cumulate sunt mai evazive.

In cele mai multe cazuri, proprietatile vandute direct de catre proprietari nu pot fi adaugate direct in lista unui agent imobiliar. Lipsa unei baze de date centralizate gestionate poate face aceste proprietati mai dificil de localizat. In mod traditional, aceste proprietati se gasesc mergand prin zonele de interes sau cautand anunturi pe siteuri de imobiliare sau ziare locale.

Agentii imobiliari

In ciuda inundatiilor de informatii imobiliare de pe Internet, majoritatea proprietatilor sunt inca vandute direct prin agentii imobiliari care listeaza proprietati peste tot. Cu toate acestea, listarile de proprietati nu mai raman locale. Prin natura sa, Internetul este o piata globala ce are o acoperire mult mai larga decat publicitatea tiparita de alta data.

Pe langa marketingul pe internet, agentii imobiliari pot ajuta si vanzatorul sa stabileasca un pret, sa il tina la curent cu ofertele curente, sa negocieze contractul si sa ajute la vanzare. Cand un agent furnizeaza toate aceste servicii, putem spune ca ofera un pachet complet de servicii.

Leave a Reply