Beneficiile extractului de tamaie

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de tamaie indiana, este un extract din plante extras din arborele Boswellia serrata, iar in magazinele online precum Vegis de exemplu, se regaseste sub forma de Tamaie Extract (Boswellia) 60cps DVR PHARM.

Rasina obtinuta din extractul boswellia a fost folosita de secole in medicina populara din Asia si Africa. Se crede ca tratamentul bolilor inflamatorii cronice, precum si o serie de alte afectiuni ale sanatatii.

Studiile arata ca Tamaie Extract (Boswellia) 60cps DVR PHARM poate reduce inflamatia si poate fi utila in tratarea urmatoarelor afectiuni:

  • osteoartrita (OA);
  • poliartrita reumatoida (RA);
  • astm;
  • boala intestinului inflamator (IBD).

Osteoartrita Durere

Pentru un raport publicat in baza de date Cochrane of Reviews Systematic in 2015, cercetatorii au analizat studiile publicate anterior testarii efectelor suplimentelor pe baza de plante pentru osteoartrita. Analiza lor asupra studiilor care implica boswellia a gasit dovezi ca reducerea durerii (masurata prin scala durerii) si imbunatatirea functiei fizice comparativ cu un placebo.

Astm

Un mic studiu din 2015 publicat in Revista Europeana de Stiinte Medicale si Farmacologice, Boswellia poate ajuta la reducerea nevoii de terapie prin inhalare la persoanele cu astm persistent. Participantii la studiu (care au avut astm bronsic persistent sever) au primit fie terapie prin inhalare cu un supliment oral boswellia, fie numai terapie prin inhalare.

Dupa patru saptamani de tratament, cei care au luat suplimentul Boswellia in plus fata de terapia prin inhalare au avut o scadere a numarului de inhalari necesare in comparatie cu cei care au avut terapie de inhalare in monoterapie.

Cancer

Acizii Boswellic actioneaza in mai multe moduri care pot inhiba cresterea cancerului. Acizii Boswellic au demonstrat ca impiedica anumite enzime sa afecteze negativ ADN-ul.

Studiile au descoperit, de asemenea, ca boswellia poate lupta impotriva celulelor avansate de cancer mamar si poate limita raspandirea leucemiei maligne si a celulelor tumorale cerebrale. Un alt studiu a aratat ca acizii boswellic sunt eficienti in suprimarea invaziei celulelor cancerigene pancreatice. Studiile continua si activitatea anti-cancer a boswelliei devine din ce in ce mai bine inteleasa.

Poliartrita reumatoida

Studiile privind utilitatea boswelliei in tratamentul cu RA au aratat rezultate mixte. Un studiu mai vechi publicat in Journal of Rheumatology a constatat ca boswellia ajuta la reducerea edemului articulatiilor RA.

Unele studii sugereaza ca boswellia poate interfera cu procesul autoimun, ceea ce ar face ca acesta sa fie o terapie eficienta pentru RA. Cercetarile ulterioare sustin proprietatile eficiente anti-inflamatorii si imuno-echilibrarea.

La IBD

Datorita proprietatilor antiinflamatorii ale plantelor, boswellia poate fi eficienta in tratarea bolilor inflamatorii ale intestinului, cum ar fi boala Crohn si colita ulcerativa (UC). Un studiu din 2001 a comparat H15, un extract special de boswellia, la medicamentul anti-inflamator cu prescriptie mesalamine (Apriso, Asacol HD). A aratat ca extractul de boswellia poate fi eficient in tratarea bolii Crohn.

Deoarece boswellia este un antiinflamator eficient, poate fi un analgezic eficient si poate preveni pierderea cartilajului. Unele studii au descoperit ca poate fi chiar utila in tratarea anumitor forme de cancer, cum ar fi leucemia si cancerul de san.

Boswellia poate interactiona cu si reduce efectele medicamentelor antiinflamatorii. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza produsele boswellia, mai ales daca luati alte medicamente pentru a trata inflamatia.

Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte, este cat se poate de firesc sa va indreptati atentia spre magazinul Vegis pentru a va comanda Tamaie Extract (Boswellia) 60cps DVR PHARM.

Leave a Reply