Cancerul pulmonar este o boala costisitoare?

Cancerul pulmonar reprezinta o cauza importanta a mortalitatii atat in randul barbatilor cat si in randul femeilor.

Conform mai multor statistici, mai mult de 70% dintre cetatenii romani care sunt diagnosticati cu aceasta boala crunta, sunt deja in stadiul 4 al bolii, iar pentru a evita dezvoltarea acestei boli, bolnavii trebuie sa se prezinte periodic la medic pentru controale de rutina.

Referitor la aceasta boala trebuie mentionat faptul ca ea reprezinta o afectiune care se caracterizeaza prin cresterea necontrolata a celulelor in interiorul plamanilor, celule care formeaza o masa tumorala ce se diferentiaza de tesutul sanatos inconjurator.

Din pacate, in Romania exista o multime de persoane care nu au un loc de munca, ceea ce inseamna ca nu au nici o polita de asigurare de sanatate valabila, ceea ce inseamna ca aceste persoane trebuie sa plateasca tot, de la analize medicale pana la tratamente si spitalizare.

Exista si persoane in Romania care au fost diagnosticate cu cancer pulmonar, si care pe langa polita de asigurare de sanatate obligatorie, au optat si pentru o polita de asigurare medicala privata, tocmai pentru a avea o portita deschisa care sa le permita sa isi faca analizele la timp si sa isi cumpere medicamentele necesare.

Dintre persoanele diagnosticate cu aceasta boala, foarte multe persoane au optat pentru o polita de asigurare privata de sanatate sperand ca in acest fel vor avea spitalizare gratuita daca va fi cazul, plus tratament gratuit.

Referitor la aceste polite de asigurare de sanatate privata, trebuie mentionat faptul ca sunt ideale si pentru cei sanatosi, dar cu atat mai mult pentru cei care sufera de fel si fel de boli, precum cancerul pulmonar de exemplu.

Daca stam sa discutam strict despre cancerul pulmonar, trebuie mentionat faptul ca acesta este una dintre cele mai costisitoare forme de cancer. In Europa, costurile pentru tratarea cancerului pulmonar pot incepe in anumite tari de la 20.000 de euro si pot ajunge pana la fabuloasa suma de 500.000 de euro, in functie de cat de avansata este boala, de conditiile de spitalizare, dar si de multi alti factori.

Cat despre o polita de asigurare medicala Medihelp trebuie mentionat faptul ca acesta le poate oferi persoanelor asigurate si care sufera de cancer pulmonar acces la mai bune de 425.000 de clinici private din toata lumea, unde acestia sa se poata trata pentru a scapa de aceasta boala.

Cat despre costurile unei asemenea polite de asigurare, trebuie mentionat faptul ca ele nu sunt foarte mari, daca stam sa ne gandim ca asiguratii pot plati pana undeva la 7 Euro pe zi pentru servicii medicale cuprinse intre 500.000 si 1.200.000 de euro pentru Europa, sau pana la maxim 40 de Euro pe zi, pentru servicii medicale cuprinse intre 1.500.000 si 3.000.000 de euro in Europa si in tot restul lumii.

Avand in vedere costurile pentru tratamentele pentru aceasta boala, o astfel de polita de asigurare are un pret de chilipir, iar bolnavii se pot trata fara a mai plati zeci sau sute de mii de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Pro cazare in regim hotelier – afla de ce!
Next post Cat de important este echipamentul de protectie in santier?