Care este diferenta dintre designul interior si decoratiunile interioare

Designul interior implica, printre multe alte lucruri, pregatirea documentelor de multe ori de catre un profesionist licentiat pentru construirea unui spatiu interior, cum ar fi planurile si altitudinile, precum si detalii si specificatii cum ar fi materiale si finisaje, mobilier si diferite aspecte.

Decorarea interioara implica impodobirea suprafetelor din spatiul interior, cum ar fi tesaturile, tapetarile, mobilierul, accesoriile decorative, pardoseala, corpurile de iluminat, balustrade realizate din metal si vitralii etc., si ia in considerare stilul de viata, nevoile si preferintele utilizatorului spatiului. In timp ce designerii de interior pot si decora, decoratorii de interiori nu pot si proiecta.

Designul interior este o profesie multidimensionala in care sunt aplicate solutii creative si tehnice.
Aceste solutii sunt functionale, sporesc calitatea vietii si cultura ocupantilor si sunt atractive din punct de vedere estetic.

Design-urile sunt create ca raspuns la coordonatele de constructie si recunosc locatia fizica si contextul social al proiectului.

Proiectele trebuie sa respecte cerintele privind legile si reglementarile si sa incurajeze principiile durabilitatii mediului.

Procesul de design interior urmeaza o metodologie sistematica si coordonata, care include cercetarea, analiza si integrarea cunoasterii in procesul creativ, prin care nevoile si resursele clientului sunt satisfacute pentru a produce un spatiu interior care indeplineste obiectivele proiectului.

Decoratiuni interioare

Nu e de mirare ca de multe ori oamenii confunda decorarea interiorului cu designul interior.

Un decorator de interior ar alege podele bazate pe gusturile si stilul de viata ale clientului, in timp ce designerul de interior ar face un pas mai departe si va analiza utilizarea, transferul de sunet, inflamabilitatea etc.

Un decorator de interior ar selecta corpuri de iluminat, in timp ce designerul de interior ar planifica amplasarea iluminatului si ar trebui sa se asigure ca este in conformitate cu codurile de constructie si de siguranta.

Un decorator de interior nu trebuie sa aiba nici o educatie formala si / sau experienta de lucru, testare sau licentiere, in timp ce un designer de interior are nevoie de mai multa pregatire.

Designul interior implica planificarea tuturor aspectelor spatiului interior adesea de catre un profesionist licentiat.

Exista mai multe tipuri de design

Designul interior din Asia reflecta materialele si completarile din Est. Acest stil de design este obisnuit in Thailanda, Malaezia, Indonezia si China.

Designul de interior contemporan corespunde asteptarilor cu cele mai multe stiluri de interior.

Stilurile indiene de design interior sunt calde.

Designul interior medieval provine din perioada istoriei europene 1000 – c.1550. Aceasta idee este fundamentala si nu prea departe de designul interior rustic.

Pentru a vedea ce stil de design este cel mai potrivit pentru casa dvs., cel mai bine este sa va consultati cu un designer de interior pentru a putea pune la punct toate detaliile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Cum sa iti alegi pantofii in functie de imbracaminte
Next post Care sunt cele mai fascinante locuri din Egipt?