Care sunt cele mai fascinante locuri din Egipt?

Cand oamenii aud cuvantul de vacante in Egipt, multi dintre acestia se gandesc la Piramide, Sfinx si Nil. Cu toate acestea, cu mai mult de 7.000 de ani de istorie unica, patrimoniu si cultura, exista multe alte atractii uluitoare in Egipt, asa ca daca doriti sa vizitati aceasta tara, prin intermediul Travel Matters, iata ce puteti vizita.

Templul Luxor

Experimentati spiritul faraonian intr-unul dintre cele mai mari temple antice ale Egiptului si faceti o excursie prin istorie in frumosul oras din Luxor.

Templul Karnak

Unul dintre cele mai cunoscute temple din Luxor, Complexul Templului Karnak contine un amestec de capele, stalpi, temple decazute si alte cladiri. Se crede a fi cel de-al doilea cel mai mare sit religios din lume.

Valea Regilor

Aceasta vale, situata pe malul vestic al Nilului, este cunoscuta ca principalul loc de inmormantare al Faraonilor din secolele XVI-XI i.Hr. Contine aproximativ 63 de morminte si camere decorate din mitologia egipteana, care au fost excavate pentru regele prestigios si figurile privilegiate din Noul Regat al Egiptului.

Manastirea Sf. Ecaterina

Oficial cunoscut sub numele de Manastirea Sacra a Muntelui Sinai, Manastirea este numita dupa un martir crestin numit Ecaterina din Alexandria. Se crede ca ramasitele ei au fost luate de ingeri pe Muntele Sinai dupa ce a fost decapitata.

Muzeul egiptean

De asemenea, cunoscut sub numele de Muzeul Cairo, Muzeul Egiptean este situat in centrul orasului Cairo si contine cea mai mare colectie de antichitati faraonice din lume.

Calatorie pe Nil

O calatorie in Egipt nu poate fi niciodata completa fara cel putin o croaziera de o ora pe raul Nil. Indiferent daca faceti acest lucru de dimineata sau pe timp de noapte, intr-o barca sau intr-o falooka, farmecul Nilului va va lua respiratia.

Templele Abu Simbel

Abu Simbel este alcatuit din doua temple mari, construite in timpul domniei lui Faraon Ramesses al II-lea. Sculptate din munti, templele sunt un impuls durabil al lui Ramesses al II-lea si reginei sale, Nefertari.

Khan El-Khalili

Khan El-Khalili este una dintre cele mai traditionale piete iconice din Cairo. Furnizorii vand antichitati, suveniruri si bijuterii. De asemenea, are mai multe restaurante, cafenele si vanzatori de produse alimentare de strada.

Abydos

Unul dintre cele mai vechi orase ale Egiptului antic, Abydos continea odata unele dintre cele mai vechi temple, precum si mormintele primilor faraoni. Este un oras sacru si este considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Egipt.

Dahab

Dahab este unul dintre orasele cele mai vizitate de catre turisti si egipteni din sud-estul Sinai. Este de asemenea cunoscut ca fiind destinatia de scufundari cu cea mai pretioasa valoare din Sinai, ceea ce il transforma intr-o mina de aur pentru aventurieri subacvatici.

Desertul alb

Ai vazut vreodata nisip alb? Descoperiti formatiunile rocilor unice de culoare alba din Desertul Alb, parcul national locuit de Beduin la nord de Farafra.

Moscheea Sultan Hassan

Considerata a fi una dintre cele mai mari moschei din lume, Moscheea Sultan Hassan acopera un spatiu de 7.906 de metri patrati (aproximativ 85099,4 metri patrati). Este compusa dintr-o moschee, precum si o institutie de invatamant, si este renumita pentru componentele sale inovatoare si arhitecturale.

Muntele Sinai

De asemenea, cunoscut sub numele de Muntele Horeb sau Gebel Mosa, acest munte, situat in Peninsula Sinai, este considerat un loc sfant pentru toate religiile abrahamice. Pe langa formatiunile geologice unice si cladirea sfanta pe varf, viziunea de pe Muntele Sinai este nepretuita.

Turnul Cairo

Ce zici de a vedea cel mai mare si mai populat oras din Egipt dintr-un singur loc? La 187 de metri (614 ft), turistii interesati pot vedea o vedere magnifica asupra orasului Cairo.

Moscheea Al-Hussein

Aceasta Moschee, situata langa Khan El-Khalili, este unul dintre cele mai sacre locuri islamice. Se crede ca este locul de inmormantare al capului Hussein, nepotul profetului Mohamed.

Beit El-Suhaymi

Un conac de familie si un caravanserai renumit pentru versiunile sale unice mashrabiyya – panouri din lemn- brazdare – Beit El-Suhaymi este de asemenea o frumusete arhitecturala unica.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, Egiptul este o tara care va ofera posibilitatea de a vizita foarte multe obiective turistice, asa ca in cazul in care intentionati sa vizitati aceasta tara, la Travel Matter gasiti cele mai atractive oferte pentru vacante in Egipt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Care este diferenta dintre designul interior si decoratiunile interioare
Next post Curatarea mucegaiului cu Bochemit de la Deposib.ro – avantaje pentru utilizatori