Casele verzi si panourile solare – avantaje economice de actualitate

Constructia unei case presupune in general un efort financiar destul de mare. Pe langa proiectul in sine este nevoie sa iti faci un buget pentru materiale de constructie, manopera si alte aspecte care intervin pe parcurs.

De la structura pana la acoperis este un drum destul de lung si specialistii recomanda sa pornesti la drum in primul rand cu un magazin de specialitate de tip Bricolaj Market, de incredere, ce ti poate sta la dispozitie pentru orice dificultate pe care o intampini.

In ultimul timp se merge tot mai des pe proiecte de case verzi sau case pasive. Aceasta denumire provine de la protejarea mediului inconjurator prin utilizarea unor resurse regenerabile, in detrimentul combustibilior fosili epuizabili.

Cu timpul s-au introdus tot mai multe alternative ecologice, astfel la ora actuala se poate construi o casa independenta ce nu necesita racordari la retelele publice, fapt pentru care acestea se mai numesc si case pasive.

In esenta, alternativele in ceea ce priveste sistemele de incalzire sau de energie electrica au fost bazate pe ideea de reducere a combustibilior fosili si in general a resurselor epuizabile pentru a oferi durabilitate mediului inconjurator de care apartine intreaga populatie pana la urma.

Practic insa, la nivel individual, acestea se axeaza in special pe avantajul de reducere a cheltuielilor prin consumul de energie la care avem acces gratuit, asa cum este spre exemplu energia solara.

Cum poti uita de facturile costisitoare pentru energie electrica?

Pentru fiecare tip de factura ce tine de cheltuielile aferente dintr-o casa, poti gasi solutii practice si de actualitate. Spre exemplu, alternativa pentru costurile de energie electrica este montarea unui sistem de panouri solare, achizitionate desigur dintr-un magazin profesionist de bricolaj.

Panourile solare sunt de doua tipuri in ceea ce priveste scopul functional si anume panouri solare termice si panouri solare fotovoltaice. Primele sunt utilizate pentru incalzirea apei menajere, in timp ce a doua categorie este folosita pentru producerea de energie electrica propriu zisa.

Cele mai utilizate insa, sunt sistemele cu panouri solare termice. Acestea functioneaza pe principiul incalzirii apei calde inmagazinate in colectorul aferent. Sunt de preferat, deoarece necesita o investitie accesibila si sunt usor de montat.

In ceea ce priveste stilul, sistemele solare termice pot fi plane sau cu tuburi individuale vidate. Panourile solare termice plane sunt considerate ca fiind printre primele aparute in ceea ce priveste sistemele neconventionale pentru consum energetic.

Acestea au aspectul de un al doilea strat de tabla pe acoperis, fiind confectionate din metal galvanizat de culoare neagra pentru o buna absorbtie a energiei solare. Reducerea consumului de energie electrica se realizeaza prin utilizarea energiei solare care este gratuita si inepuizabila.

Daca doresti sa te axezi pe sistemele plane ca tip de instalatie, poti identifica in magazinul Bricolaj Market aceste optiuni in categoria panouri si sisteme solare plane de diferite dimensiuni si capacitati.

Un exemplu de unde iti poti achizitiona un astfel de sistem de incalzire a apei, poate fi reprezentat de magazinul Bricolaj Market, unde se pot vizualiza oferte variate la un pret echitabil pe pagina https://www.bricolajmarket.ro.

Intr-un astfel de loc de tipul bricolaj market poti sa te orientezi spre o gama variata de articole pentru construirea casei visate, dar si posibilitatea sa iti faci un calcul rapid al bugetului alocat prin varianta online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post De ce sa inchiriati o vila in Constanta?
Next post Cum sa iti alegi pantofii in functie de imbracaminte