Cat de important este echipamentul de protectie in santier?

O multime de persoane care se afla in cautarea unui loc de munca, aleg sa isi depuna cv-urile la firmele care activeaza in domeniul constructiilor.

Aceasta decizie poate sa fie una extrem de importanta pentru toti cei care se afla in cautarea unui loc de munca, pentru ca desi nu este un loc de munca curat, unde se merge imbracat la patru ace, un loc de munca pe santier este un loc de munca bine platit.

Dintre cei care se afla in cautarea unui loc de munca si aleg sa munceasca pe santier, o mare parte sunt calificati, unii fiind zidari, altii fiind fierar-betonisti, altii sunt dulgheri, iar exemplele pot continua.

Exista insa foarte multe persoane care datorita faptului ca se afla in cautarea unui loc de munca si nu au o calificare in acest domeniu, aleg sa lucreze ca si muncitori necalificati in domeniul constructiilor.

Indiferent ca discutam despre cei care au o calificare in acest domeniu de activitate sau ca discutam despre muncitorii necalificati din domeniul constructiilor, trebuie mentionat faptul ca acestia depun un efort fizic considerabil in fiecare zi.

Munca pe care o desfasoara cei din domeniul constructiilor este bine platita, insa trebuie mentionat faptul ca este o munca grea, si de multe ori periculoasa pentru ca se desfasoara la inaltime.

Ei bine, referitor la cei care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor este important de mentionat faptul ca indiferent ca discutam despre muncitorii calificati sau despre cei necalificati, acestia trebuie sa urmeze niste reguli atunci cand muncesc.

Muncitorii care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor, nu au ce sa caute pe santier fara echipament de lucru, iar in momentul in care discutam despre echipamentul de lucru al celor care lucreaza pe santier, cu siguranta ne referim la salopete munca si la bocanci de lucru cu bombeu metalic.

In ceea ce priveste echipamentul de lucru, si salopeta de munca are un rol foarte important, insa bocancii sunt si mai importanti. De ce? Pentru ca lucrand pe santier, in orice moment muncitorilor le poate cadea o caramida pe picior, sau orice alta greutate, care le poate provoca rani serioase.

Ei bine, discutand despre bocanci cu bombeu metalic trebuie mentionat faptul ca acestia protejeaza foarte bine degetele picioarelor, asa ca si daca se intampla ca muncitorii sa isi scape vreo caramida, sau chiar ciocanul ori alte scule pe care le folosesc in munca de santier pe picioare, vor avea picioarele protejate.

In functie de activitatea desfasurata pe santier, cei care muncesc in acest domeniu pot sa fie obligati sa poarte ochelari de protectie, sau casca de protectie.

Asadar, dupa cum se poate observa, locurile de munca din domeniul constructiilor sunt inca foarte tentante, motiv pentru care foarte multi dintre cei care in prezent nu au un loc de munca viseaza la un asemenea job.

Asadar, important este insa de precizat faptul ca pe santier nu au ce sa caute cei care nu poarta echipament de protectie, pentru ca munca pe santier este destul de dificila si de riscanta chiar.

Leave a Reply