Content writing-ul si SEO (search engine optimization) nu sunt unul si acelasi lucru, dar sunt cu siguranta strans legate. Acelasi lucru trebuie sa-l cunoasca si content writerul tau, daca ai angajat unul. Vrei sa urmezi cursuri optimizare seo? Intra pe Smartseopack.com.
Desi SEO este un domeniu fundamental pentru evolutia website-ului tau si in acelasi timp un element definitoriu pentru orice fel de strategie de continut, exista o multime de creatori de continut care iti vor spune ca asta nu conteaza.
Desi acestia au dreptate pe jumatate (nu exista “smecherii” sau “keyword stuffing” in content writing sau nu ar trebui sa existe), adevarul este ca aceste cuvinte cheie reprezinta fundatia oricarei forme solide de continut. Desigur, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, este sa gasesti acele cuvinte cheie care conteaza pentru afacerea ta online, pentru website-ul tau.
Vestea buna este ca in ziua de astazi, poti gasi o gramada de tool-uri sau de ghiduri online, care te pot ajuta sa gasesti cuvintele cheie potrivite pentru domeniul tau. Mai mult decat atat, multe dintre aceste tool-uri, sunt gratuite.
O data ce ai identificat cele mai bune cuvinte cheie care sa se potriveasca pentru tine, trebuie sa te decizi care sunt cuvintele tale tinta, pe care vrei sa te indexezi in motoarele de cautare. Nu ai nevoie de tool-uri speciale pentru asta, o poti face cu ajutorul unui spreadsheet, in Excel, cu ajutorul caruia vei putea organiza mult mai bine aceste cuvinte sau in general toate datele furnizate de keyword research-ul facut dinainte.
Cuvintele cheie in sine nu sunt foarte greu de gasit, dar a obtine rangul 1 in SERPs (rezultatele din cautari) – sa fii in prima pozitie pe prima pagina din Google, este o cu totul alta poveste. Selectarea cuvintelor cheie pe care ar trebui sa te concentrezi intr-o eventuala campanie SEO, se face analizand anumite date si fiind constient de faptul ca esti susceptibil de a intra intr-un joc de genul “trial & error” – incercari si greseli.
Trebuie sa iti asumi si sa intelegi faptul ca poti face si greseli si este foarte ok sa faci asta. Din acest motiv, website-ul tau ar trebui sa fie tot timpul o munca in desfasurare, chiar daca alegi s-o faci mai rar decat altii.
Creatorul de continut pe care il vei angaja, nu trebuie neaparat sa fie un expert in domeniul tau de activitate (de exemplu tu ai un site de servicii medicale sau de intermedieri de vanzari automobile), nu conteaza – creatorul tau nu trebuie sa fie mecanic auto sau medica ca sa poata scrie continut original si de calitate.
Acesta trebuie cu siguranta sa stie insa care sunt beneficiile din punct de vedere SEO ale articolelor / continutului create de el si cum poata face acest lucru cat mai bine, pentru ca website-ul tau sa creasca in rang, in motoarele de cautare.
In acelasi timp, creatorul tau va trebui sa creeze continut foarte interesant pentru cititori, sa stie sa-i atraga pe site si sa-i fidelizeze. Pentru acest lucru, este insa nevoie de timp. Ai rabdare la inceput, nu vei avea cum sa fii conceput ca un fel de guru al content-ului pe domeniul tau, in primele luni sau chiar in primii ani de activitate.