Ce trebuie sa stii despre politele de asigurare RCA?

Este evident faptul ca fiecare dintre noi ne dorim sa detinem un autoturism cat mai nou, si care sa aiba cat mai multe dotari, pentru ca in functie de numarul de dotari ale acestuia, va fi si gradul de confort pe care il vom avea in masina.

Sunt insa si persoane care nu isi doresc neaparat sa detina autoturisme luxoase si care sa aiba foarte multe dotari, pentru ca nu isi doresc sa cheltuiasca foarte multi bani pentru a-si intretine autoturismele.

Ei bine, indiferent de faptul ca iti doresti un autoturism de lux sau ca iti doresti un autoturism pe care sa il folosesti pentru viata de zi cu zi, pentru a face cu el naveta la servici si la cumaparaturi, va trebui sa suporti anumite cheltuieli.

In primul rand, atunci cand iti transcrii masina, trebuie sa platesti o polita de asigurare RCA, care este obligatorie, si fara de care, daca iesi cu masina pe drumurile publice si vei fi depistat, vei avea de suportat consecinte grave.

Tocmai de aceea, va trebui sa iti indrepti cat mai repede posibil atentia spre o firma de asigurari, unde sa inchei o polita de asigurare RCA. Vei putea opta pentru o polita de asigurare mai scumpa, sau vei putea deasemenea sa optezi pentru un rca ieftin.

In momentul in care detii o polita de asigurare rca, si est implicat intr-un accident auto, trebuie sa stii faptul ca vatamarile corporale daca este cazul, sau un eventual deces, va fi despagubit de catre firma de asigurari, la care are soferul vinovat polita de asigurare rca incheiata.

Orice gen de pagube materiale, care au fost cauzate de producerea unui accident rutier usor, cum ar fi doar avarierea autoturimelor, sau avarierea unui imobil, a unui gard sau a unui stalp, vor fi evident suportate de catre firma de asigurari la care soferul gasit vinovat de producerea accidentului, are polita de asigurare incheiata.

Indiferent de paguba produsa datorita lipsei de utilizare a autoturismu;ui avariat, paguba va fi suportata si despagubita de catre firma la care soferul gasit vinovat de producerea accidentului are polita de asigurare incheiata.

In situatia in care esti implicat intr-un accident rutier, si esti considerat nevinovat, atunci cand trebuie sa te prezinti la asigurator pentru a beneficia de despagubirea cuvenita, va trebui sa ai asupra ta mai multe documente.

In primul rand, va trebui sa ai asupra ta acel formular de constatre amiabila incheiat intre tine si soferul vinovat, sau daca este cazul, procesul verbal intocmit de agentul de politie.

Deasemenea, va mai trebui sa ai asupra ta actul de identitate, certificatul de inmatriculare al autoturismului (talonul), cartea de identitate a masinii, procura notariala de la detinatorul masinii daca nu esti proprietar in acte, sau o imputernicire de la acesta.

Asadar, in cazul in care esti implicat intr-un accident rutier, cu siguranta trebuie sa cunosti toate aceste detalii, mai ales in situatia in care nu esti vinovat de producerea accidentului, si trebuie sa fii despagubit de catre firma de asigurari la care este asigurat soferul vinovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post 3 criterii de bază pentru o campanie seo reușită
Next post Cum sa ai un website de succes?