Cele mai bune sfaturi pentru alegerea gazduirii web

In acest articol va oferim cateva sugestii pentru momentul in care va alegeti gazduirea web. Pentru mai multe informatii citeste mai multe aici.

Executati propriile teste

In timp ce folosirea datelor altor persoane este cu siguranta valoroasa, colectarea propriilor date poate fi si mai utila, mai ales daca nimeni altcineva nu face referinte publice pentru gazdele web de care sunteti interesat. Serviciile precum Load Impact si WAPT va permit sa faceti teste si sa vedeti cum merg serverele.

In timp ce acest proces va fi consumator de timp si costisitor si va ofera doar o perspectiva asupra anumitor criterii, pentru aceia care vor sa gaseasca gazda web potrivita, acesta poate depinde in totalitate ca si valoare de timpul acordat.

Daca exista un anumit set de site-uri care ofera un serviciu similar cu al vostru., cu valori similare pentru utilizatori, acesta ar putea fi un candidat principal pentru testarea performantelor. Puteti utiliza servicii online cum ar fi Who’s Hosting This (acuratetea este, de obicei, destul de buna, dar nu intotdeauna) pentru a afla ce gazda utilizeaza un site Web sau pur si simplu contactati proprietarul site-ului pentru a afla.

Lucruri generale de cautat

Cu toate cele de mai sus luate in considerare, cum ar fi specificul cerintelor si nevoilor voastre, exista inca cateva lucruri generale pe care sa le cautati atunci cand evaluati potentialii candidati pentru a fi urmatoarea voastra gazda web.

Tipul de hosting oferit: partajat, VPS, dedicat, pe deplin gestionat, exista spatiu pentru a va extinde la nivelul urmator odata ce resursele voastre sunt limitate la nivelul actual?

Sustinere: care sunt canalele de suport disponibile – e-mail, forumuri, chat live, telefon, 24/7 sau ore de birou?

Caracteristici: ce caracteristici sunt disponibile, gazda utilizeaza cPanel pentru instalarile cu un singur click ale software-ului selectat, cat de mult spatiu de stocare si latime de banda este disponibil, cate domenii pot fi gazduite intr-un singur cont?

Locatiile serverului: este locatia centrelor de date importante pentru voi? Daca este, in mod normal, o cautare rapida pe Google sau un e-mail catre furnizor va poate indica locatia fizica a serverelor.

Domenii de specializare: se concentreaza pe anumite platforme, cum ar fi WordPress, si aveti nevoie de acest nivel de serviciu? Sau pur si simplu vrei sa inveti cum sa folosesti linux care este greu de invatat pe o gazda gestionata?

Pret: nu in ultimul rand, cat de mult costa si cum se compara cu ceilalti gazde din lista pe care ati ales-o?

Feedback online de la clienti: in timp ce feedback-ul de la utilizatori cu cerinte similare cu ale voastre poate fi cu siguranta ideal, multe reactii negative generale de la utilizatori pot fi la fel de utile. Chiar si indiferenta spune o poveste buna. Puteti cauta comentariile pe bloguri si pe forumuri care critica caracteristicile generale, cum ar fi suportul si timpul de intrerupere, dar valorile in general pot varia.

Alegerea unei gazde web poate fi, in mod evident, la fel de complexa sau la fel de simpla pe masura ce doriti sa o faceti, dar regula generala este sa va faceti temele si sa luati decizii inainte de a fi o situatie de urgenta. Daca incepeti sa vedeti tendinte spre mediocritate cu actuala voastra gazda, faceti un plan B pe care il puteti pune in actiune in caz de necesitate.

Leave a Reply