Cum rezolvi diverse probleme aparute la usa sau geamul tau termopan?

Geamurile si usile termopan sunt de mult un trend in randul romanilor. Tot mai multe persoane le aleg in detrimentul alternativelor clasice. Motivele sunt numeroase, printre ele numarandu-se rezistenta ochiurilor de sticla la numerosi factori externi si termici. Totodata, sunt si mult mai usor de curatat fata de ferestrele si usile din lemn.

Rezistenta lor nu este incontestabila intotdeauna. Aici nu este vorba in special de calitate si locul din care au fost achizitionate ferestrele si usile termopan, ci mai degraba de folosirea excesiva, implicit uzura in timp a acestora. Pentru cei ce se confrunta cu astfel de probleme, recomandarea mea este Service Termopane ULTRAPVC.

Cei aflati intr-o astfel de situatie isi pot rezolva problema singuri?

Bineinteles, exista numeroase probleme care apar la usile si ferestrele termopan ce pot fi rezolvate cu usurinta de fiecare dintre noi. Printre cele mai dese probleme care apar, se regasesc cele ce tin de broasca usa termopan.

Cum se face inlocuirea aceasteia? Exista mai multi pasi pe care trebuie sa ii urmezi:

 1. Desfaci cu surubelnita sau bormasina suruburile in care sunt prinse manerele usii.
 2. Desfaci surubul butucului de inchidere – este situat pe broasca intr-o zona apropiata de cea a bucutului.
 3. Introduci cheia in butuc si rotesti la aproximativ 15 grade stanga sau dreapta pentru a scoate butucul in exterior. In unele cazuri, s-ar putea sa ai nevoie de un ciocan de silicon ca punct de sprijin.
 4. Desfaci cele doua suruburi aflate la extremitatile broastei.
 5. Scoti broasca din usa de termopan si o inlocuiesti cu cea noua.

Simplu, nu? In cazul in care simti ca nu te pricepi sa faci acest lucru sau nu vrei sa o inlocuiesti de unul singur, poti cere oricand ajutorul echipei Service Termopane ULTRA PVC. Gasesti mai multe detalii pe reparatii-termopane.net.

Iti este pus la dispozitie si butuc usi termopan de la ULTRAPVC, in cazul in care nu stii de ce model ai nevoie.

Cum deblochezi usa in cazul in care butucul se strica?

Se intampla de multe ori ca atunci cand butucul se scrica usa sa ramana blocata. Este destul de neplacut sa treci printr-o astfel de situatie. Trasul de usa la nesfarsit nu este o idee prea grozava. Atunci cand intampini o astfel de problema, parcurge pasii urmatori:

 1. Scoate surubul care tine butucul fix in broasca usii temopan.
 2. Efectueaza o gaura cu burghiul fi 4 paralela cu locul in care introduci cheia. Adancimea ei trebuie sa fie cat lungimea partii zimtate a unei chei.
 3. Mareste raza gaurii cu burghiul fi 10. Vei observa cum cilindrii mici de alarma cat din gaura cheii in timpul operatiunii.
 4. Loveste usor cu surubelinita in butuc pentru a te asigura ca au cazut toti ciindrii de alarma.
 5. Deschide usa in orice directie pentru a putea scoate butucul.
 6. Moteaza un nou butuc si strange bine suruburile pe care le-ai scos anterior.

Dupa cum mai mai spus, daca ai nevoie de profesionalism la o astfel de interventie, nu uita de echipa Service Termopane ULTRA PVC. Pe reparatii-termopane.net gasesti datele lor de contact, dar si multe alte informatii de interes pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post 4 beneficii ale sistemelor de incalzire centralizata
Next post Containere second hand în dimensiuni variate, de la Euroluc Containers