Cum sa ai un website de succes?

Mai intai de toate, pentru a avea ub website de success, va trebui sa apelezi la o companie renumita de pe piata, care iti poate oferi cele mai bune servicii de creare site prezentare.

Ei bine, firmele care se ocupa cu webdesign din toata lumea, cauta mereu exemple cum ar fi Samsung, Apple sau alte branduri, insa daca asta inseamna sau nu sa ai success atunci cand ai un website ramane de vazut.

S-au facut odata cu trecerea timpului mai multe analize, iar specialistii au urmarit cu atentie mai multe site-uri de top, pentru a urmari care ar fi standardele ce duc un site spre succes, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre aceste aspecte.

Un prim lucru standard, de care trebuie sa se tina cont in momentul in care se doreste ca un website sa aiba success, este acela ca site-urile trebuie sa aiba logo-ul sus, in partea stanga, iar odata aplicata aceasta practica, site-ul ar putea avea din ce in ce mai mare success privind identificarea si diferentierea lui pe piata.

Dintre site-urile analizate de catre specialisti, s-a descoperit faptul ca o mare parte din ele au pagina de contact situate in partea dreapta. Acest trend este destul de des utilizat, asa ca poti alege ca si pagina ta de contact sa fie situate in partea dreapta a site-ului.

Se pare ca dintre aceste site-uri analizate de catre specialisti, un foarte mare procent au meniul pe orizontala, asezat in header. Acest aspect este vazut ca un nou standard.

Trebuie insa mentionat si faptul ca se pot gasi site-uri care sa aiba meniuri hamburger, sau cu un alt tip de asezare, insa majoritatea site-urilor de top, au meniul clasic, asezat in partea de sus, pe vertical, in header.

Asadar, in momentul in care gandesti logica pentru navigarea pe site-ul tau, trebuie sa tii neaparat cont de acest aspect.

O parte dintre site-urile de success, au slideshow pe homepage, care este un foarte bun element de design, si este totodata un element puternic de contact. Acest element poate sa fie privit precum o carte de vizita, pentru ca acolo poti nota 5 – 10 cuvinte importante despre site-ul tau.

Se pare ca dintre site-urile analizate de catre specialisti, un mare procent aveau un CTA in prima sectiune a site-ului, iar aplicabolitatea acestui CTA este capabila sa creasca rata de conversie cu o medie de peste 20 de procente, dupa spusele unor specialisti.

O mare parte din site-urile de success analizate de catre specialisti, au un buton de search in header. Un astfel de buton este extrem de util, mai ales daca discutam aici despre un magazin online.

Alte site-uri de top au butoane sociale in footer, in timp ce alte site-uri web de success indeplinesc alte conditii, si se incadreaza in alte standarde.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care se doreste ca un website sa aiba success, trebuie sa se tina cont de o multime de detalii importante, care vor determina site-ul sa fie unul de top.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Ce trebuie sa stii despre politele de asigurare RCA?
Next post Care sunt cele mai bune ceasuri?