Cum sa evitati uzura anvelopelor

anvelope-masiniPrintr-o ingrijire adecvata si tratamentul potrivit acordat anvelopelor masinii tale, accidentele grave sau mortale provocate de exlozii pot fi prevenite in mare parte. Deoarece exploziile anvelopelor se pot dezvolta din mai multe situatii, soferii trebuie sa se straduiasca sa fie constienti de conditiile de ingrijire si programarea la profesionisti a anvelopelor. Acest lucru este valabil mai ales in perioadele de tranzitie a vremii dintre sezoane. Aveti grija deosebita pentru a examina pneurile, pentru ca temperaturile si schimbarea lor brusca poate provoca uzura si chiar explozia lor in mers.

Utilizati aceste sfaturi utile in combinatie cu obiceiul de a fi atent de conducere, pentru a evita esecuri si pentru a imbunatati siguranta vehiculelor pentru toti soferii de pe drum. Stiind toate semnele si simptomele cauciucurilor, eventual constientizarea anumitor slabiciuni, poate fi vitala. Exploziile anvelopelor sunt considerate a fi orice dezumflare aleatorie sau brusca a unei anvelope in timpul utilizarii vehiculelor regulat. Rezultatele acestor reduceri a anvelopelor poate fi uneori grava sau chiar fatale. Prin urmare, ar trebui luate masuri adecvate pentru a asigura siguranta si pentru a va asigura ca anvelopele sunt capabile de utilizare regulata.

anvelopeUna dintre cele mai comune cauze de dezumflari a anvelopelor auto este lipsa aerului si utilizarea lor nepresurizate pentru perioade lungi de timp. Ignorarea presurizarii este unul dintre cele mai simple moduri de a ruina complet un pneu sau provoca o explozie inutila. Presiunea necorespunzatoare afecteaza mecanismele interne, cum ar fi otelul, cauciucul si alte componente, care sunt usor impinse dincolo de limite i vor duce in cele din urma la nevoia de inlocuire a anvelopelor. Presiunea din anvelope scade natural, in timp ducand la pierderi subtile, indiferent de conditiile si experientele prin care vehiculul trece. Verificati presiunea in anvelope lunar, pentru a va proteja la orice conditii de drum si pentru a va asigura ca pneurile nu sunt suprasolicitate de o intretinere proasta si o presiune a aerului scazuta.

Tinte-ti minte totusi ca, in timp ce anvelopele off road pot fi intretinute in mod corespunzator, obiceiurile sanatoase si atentia la condus ar trebui sa fie in continuare practicate pentru a mentine sanatatea anvelopelor. Conducerea neregulata sau stresul la lovituri excesive sau gropi este la fel de nociv pentru anvelope ca si intretinerea necorespunzatoare. Lovind obstacole la viteze mari poti deteriora sau reduce tesaturile din cauciuc si provoca daune ireversibile care slabesc stabilitatea anvelopei si ar putea cauza o explozie.

Evita supraincarcarea vehiculului, fiindca anvelopele sunt construite pentru a sustine anumite greutati si pot ceda cu usurinta, chiar daca intretinerea este perfecta. Fiti constienti de limitarile si capacitatile vehiculului. Cand calatoriti cu sarcini grele, cautati instructiuni despre restrictii si ghiduri de presiune pentru a va asigura toate masurile de siguranta pentru a proteja vehiculul si anvelopele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Stomatologul de serviciu
Next post Totul despre realitatea virtuala de carton de la Google