Cum sa vinzi un imobil in cel mai scurt timp

Ai o casa si doresti ca in cel mai scurt timp sa o poti vinde… Realitatea arata  ca a devenit foarte complexa aceasta procedura de vanzare, piata este intr-o continua dezvoltare, iar cumparatorii survin cu diverse pretentii. Daca nu esti la prima incercare de a vinde, cu siguranta ai observat ca o locuinta poate ramane o perioada indelungata pe piata imobiliara pana a fi achizitionata.

In Romania, exista cu precadere, o tentativa de a asimila diverse strategii occidentale de marketing care aduc mai mult sau mai putin efectul dorit. Este dificil de multe ori sa aduci o viziune prea distincta asupra unui mediu traditional. Daca stii sa te folosesti corect doar de cateva trucuri clasice, rezultatul pozitiv aparea foarte rapid.

Fie ca esti proprietar sau agent imobiliar, este foarte important sa respecti anumite conditii pentru a realiza vanzarea conform asteptarilor tale:

  • Prezinta oferta pe internet! Nicio campanie de promovare nu va atrage atat de mult de persoane, cum o va face mediul online. Internetul dispune de numeroase site-uri specializate in acest sens, iar prezentarea imobilului tau pe cat mai multe dintre acestea iti va spori cu mult sansele.
  • Un pret rezonabil! Orice comparator care va dori sa iti vada locuinta, va realiza daca exista o disproportionalitate intre ceea ce ii prezinti tu si pretul pe care il soliciti. De regula, persoana interesata in a cumpara va face vizionari asupra mai multor imobiliare si astfel, va capata anumite cunostinte despre aceste tip de negocieri.
  • Expunerea unor descrieri ample! Va avea o mare importanta daca vei oferi cat mai multe detalii pozitive. O descriere vaga nu va scoate cu nimic in evidenta apartamentul sau casa ta, ci va ramane la un nivel mediocru. Orice element minor, dar care sustine ceva pozitiv, va cantari foarte mult in optiunea clientului.

Indicat ar fi sa faci referire si la zona in care este localizat.  De pilda, Brasov, oras ce a candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii aduce o contributie semnificativa pentru imobiliare Brasov.

  • Ilustrarea unor imagini profesionale! Aspectul estetic pe care tu il prezinti trebuie sa se foloseasca de multe ori si de munca profesionala adusa de sprcialisti. In momentul in care casa ta va fi privita si de un alt ochi, pe langa faptul ca iti va reda niste fotografii de o calitate superioara, iti va sugera si anumite imbunatatiri.
  • Utilizeaza informatii reale! Sa deformezi realitatea prin prezentarea unor lucruri care nu sunt adevarate te va costa mult mai mult. Acest fapt iti va face o reclama negativa care iti va afecta in viitor urmatoarele eventuale oferte de vanzare.
  • Eliminarea componenetelor personale! Stim cu totii ca nu e foarte usor sa te detasezi definitiv de ceva ce ai avut mai multi ani, insa pentru ca afacerea pe care incerci sa o faci sa fie profitabila, este necesar ca eventualul client sa nu simta prezenta vechilor proprietari prin anumite obiecte personale sau decoratii intr-un stil asemenea.

Prin urmare, nu este foarte complicat sa iti vinzi imobilul daca poti urma anumiti pasi. Atitudinea corecta si totodata sa incerci sa fii cat mai deschis la ceea ce pretinde clientul cantaresc foarte mult. Daca vei reusi sa comunici sau sa negociezi intr-o maniera cat mai flexibila si temperata, clientul va fi cu atat mai interesat, reusind astfel sa se realizeze vanzarea.

Leave a Reply