Cum se administreaza un site pe WordPress?

wordpressGasim carti optimizare seo care ne invata si cum pot sa fie administrate site-urile pe wordpress si despre asta vom discuta si noi acum. Daca reusim sa administram corect un site atunci vom reusi sa il optimizam perfect.

Asa cum am spus si mai sus din panoul de control denumit si CMS administratorul este cel care va determina modul in care va arata un site. De aici se pot adauga paginile, postarile, elementele vizuale si tot ceea ce tie de aspectul site-ului si de paginile care vor fi afisate.

Pentru ultima versiunea de WordPress panoul de administrare se prezinta modificat si imbunatatit comparativ cu versiunea anterioara. Se pune foarte mult accent pe modul in care va fi afisat continutul in site. Pentru acest lucru WordPress vine si cu o serie de teme pe care le administratorii le pot utiliza dar si cu un sistem de administrare si customizare individuala pentru fiecare pagina.

Noul panou de administrare este foarte bine organizat si permite in acelasi timp si o foarte buna organizare. WordPress organizeaza continutul pe zile, pe luni, pe autori, pe categorii si creaza in mod dinamic arhive.

Din meniul de administrare pot fi individualizate toate paginile care vor aparea pe site. Aceste pagini au acum posibilitatea de a fi fragmentate, de a include diverse elemente existente in pluginuri, de a afisa un anumit continut, si totul se face dinamic prin drag and drop.

Nu este necesara reconstruirea fiecarei pagini in momentul in care site-ul este updatat. Toate paginile care sunt create folosind baza de date si template-ul se vor adapta dupa fiecare update de pe core-ul WordPress.

WordPress utilizeaza template-urile pentru a genera in mod dinamic paginile. Administratorul are posibilitatea de a controla modul de prezentare a continutului editând template-ul si folosind editoarele de text. De asemenea datorita noilor atribute ale panoului de administrare se poate individualiza foarte mult aspectul unui site folosind partajarile si modul de paginatie custom.

Pentru modul developper asa cum am spus si in capitolul anterior, utilizatorul are posibilitatea de a modifica aspectul site-ului direct din interfata de administrare. Structura de fisiere se gaseste in managerul de continut in zona Appearence, Edit. De aici se vor edita fisierele CSS sau fisierele PHP si acestea au denumiri sugestive pentru a fi cat mai usor de gasit, asa cum se poate vedea si in figura de mai jos.

De asemenea, si pluginurile pot fi editate si codul lor poate fi modificat din sectiunea plugins. Ulterior se va afisa lisa cu pluginuri instalate si de aici se va accesa Edit sau Editare. Este recomandat sa nu se modifice codul pentru pluginuri deoarece majoritatea permit realizarea modificarilor prin interfete de comanda.

Atunci când codul pentru un plugin este modificat apar doua situatii neplacute pentru administratori. Exista posibilitatea in care administratorul doreste sa updateze respectivul plugin si in acest caz pot avea loc doua situatii: la updatare codul se rescrie si atunci toate modificarile trebuie refacute deoarece se vor pierde sau site-ul va returna o eroare si va intra in mentenanta pâna la remedierea problemei.

 

Leave a Reply