De ce cauta romanii un loc de munca in strainatate?

Tot mai mult piata muncii isi deschide portile pentru absolut toti locuitorii de pe glob. Globalizarea aduce numeroase avantaje pentru cei care vor sa lucreze intr-o alta tara mai dezvoltata decat cea in care traiesc.

Acestia vor sa lucreze in conditii decente fara sa fie constransi de anumite interdictii impuse lor de catre tara unde vor sa lucreze o perioada mai lunga de timp.

Cei mai multi dintre romanii care doresc sa ajunga intr-o tara dezvoltata a Europei sau peste ocean in Canada si S.U.A. nu se gandesc imediat decat la castigul salarial mediu care poate fi in anumite situatii si de 10 ori mai mare decat in  Romania. Bineinteles ca acestia urmaresc in prima faza numai avantajele unui loc de munca din tarile dezvoltate.

In primul rand, persoanele care cauta un loc de munca in strainatate se gandesc la beneficiile financiare ale acestei decizii. Sunt tari in U.E. unde salariul este si de 10 ori mai mare ca in tara noastra, cum ar fi de exemplu Luxemburgul.

In alte tari dezvoltate, ca de exemplu, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Olanda, Belgia, Suedia, Austria, Danemarca sau Spania exista foarte multe locuri de munca strainatate fara comision, unele dintre ele fiind refuzate de catre cetatenii acelor tari pe motiv ca sunt foarte prost platite.

De aceea angajatorii de acolo isi indreapta privirea spre muncitorii din alte tari in special din tarile est-europene, unde bineinteles mana de lucru este foarte ieftina. Cele mai multe angajari sunt facute prin firme extrem de serioase care nu percep comisioane in cazul angajarii intr-o tara straina.

Pe site-ul vijobs.ro, se gasesc anunturi cu locuri de munca de pe tot cuprinsul Europei si nu numai. Exista numeroase oferte de locuri de munca din S.U.A. sau Canada cat si din unele state asiatice foarte dezvoltate, de exemplu Japonia.

In afara de salariul foarte atractiv, forta de munca din Romania este atrasa si de conditiile excelente de lucru in comparatie cu cele din tara. Daca, de exemplu, in Romania tehnologia parca a ramas in urma, in secolul XX, in statele foarte dezvoltate avem de-a face cu tehnologie de ultima generatie care creaza un elan foarte mare al angajatilor acestia dorind sa cunoasca aceasta tehnologie din toate punctele de vedere.

Un alt mare punct de atractie al romanilor care vor sa lucreze in tarile dezvoltate din Occident il reprezinta nivelul de viata care este mult mai ridicat decat cel de la noi din tara. Pornind de la sanatate si trecand prin educatie si civilizatie toate aceste domenii schimba din plin mentalitatea celor care se vor duce sa lucreze acolo.

Nu trebuie decat sa lucreze cativa ani si cand se intorc vor avea o alta viziune asupra societatii in care revin. Vijobs.ro ofera pentru numeroase categorii de salariati oferte de munca in strainatate in special in tari ale U.E. fara sa perceapa comisioane. Foarte multe persoane au cautat si au gasit in ultimii ani locuri de munca in strainatate prin site-ul Vijobs.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Cauze frecvente ale caderii parului
Next post Ce poti invata de la Ovb Romania despre asigurarile CASCO?