De ce sa alegi un vas hidrofor 50 l?

Atunci cand facem referire la un hidrofor ca intreg, multa lume are tendinta de a confunda doar vasul cu ansamblul care defineste acest sistem. Ce e drept, acest domeniu necesita putin studiu, insa atunci cand ai nevoie, iar timpul nu iti este aliat, este destul de greu sa intelegi fiecare piesa sau componenta in parte, ori modul de lucru al produselor.

De aceea astazi ne-am hotarat sa discutam putin despre ceea ce inseamna un vas hidrofor 50 l, pentru a intelege cat mai bine structura unui hidrofor, avantajele si utilitatea.

Inainte de a discuta despre un vas hidrofor 50 l, ar trebui sa stim ca acesta face parte dintr-un intreg ansamblu, si ca este de fapt o componenta activa in ceea ce priveste alimentarile cu apa. Un hidrofor este format din vasul de expansiune (vezi vas hidrofor 50 l), insa pe langa acesta mai trebuie mentionat si: manometrul, presostatul, racordul, pompa (sau electropompa) si cablul de alimentare.

De ce am mentionat acest cablu? Deoarece de multe ori lumea nu il cosidera parte componenta a hidroforului, insa fara alimentarea potrivita, acesta nu ar putea functiona, nu e asa?

De ce sunt necesare atat de multe componente impreuna cu un vas hidrofor 50 l? Ei bine fiecare in parte este responsabil, daca putem spune acest lucru, de functionarea hidroforului ca intreg, in anumiti parametri.

Astfel, presostatul porneste sau opreste automat pompa in anumite situatii impuse, cum ar fi spre exemplu cazul in care pompa nu mai este alimentata cu apa. In acest caz, presostatul va avea proprietatea de a opri hidroforul, astfel incat acesta sa fie protejat si sa nu sufere daune, din cauza functionarii in gol a pompei.

Pe de alta parte, manometrul va avea ca rol asigurarea constantei presiunii hidroforului, insa in mod independent de presiunea aerului din vasul de expansiune. Ca orice marime a presiunii, valorile inregistrate se vor exprima in bari sau atmosfere, reusind in acest fel sa protejeze sistemul impotriva cresterii sau scaderii bruste a presiunii, lucru care ar putea pune in pericol buna functionare a sistemului.

Pompa sau electropompa hidroforului va avea ca scop pornirea sistemului. Ea poate fi autoamorsanta si va fi realizata din materiale care sa ii asigure pe cat posibil rezistenta, din mai multe puncte de vedere.

Avem nevoie de o pompa care sa reziste atat la actiuni mecanice, cat si la actiuni corozive, si tocmai de aceea fonta (pentru corpul pompei) si inoxul, pentru componentele interne, sunt materialele care vor sta la baza realizarii unui astfel de produs.

Racordul este cel care va fi folosit in scopul directionarii fluxului de apa. El practic reprezinta legatura pe care o are sistemul cu dispozitivele pe care trebuie sa le alimenteze. Racordul de aspiratie va fi cel care va aspira apa din puturi sau fantani, iar racordul de evacuare este cel responsabil cu evacuarea apei pe care pompa nu o foloseste.

Vasul hidrofor reprezinta vasul prin care se efectueaza trecerea apei, fiind de fapt o incinta metalica, despartita in doua cavitati cu ajutorul unei membrane elastice cu rol de egalizare a presiunii. Acest vas de expansiune este foarte important si necesita toate atentia in momentul alegerii, deoarece modelele sunt nenumarate, iar ofertele sunt foarte atractive: vezi vas hidrofor 50 l aici.

Fiecare componenta in parte este importanta in vederea utilizarii unui ansamblu eficient. De aceea, poate ca ar trebui sa va documentati inainte de orice alegere, din magazine specializate precum www.shop-einstal.ro.

Leave a Reply