De ce sa alegi un vas hidrofor 500 litri?

Cand alegem un vas pentru hidrofor, este foarte important sa avem in vedere capacitatea pe care o detine acesta. Din fericire, volumul vaselor de expansiune a crescut destul de mult, mai ales raportat la cerintele utilizatorilor. Din acest motiv, astazi avem posibilitatea de a alege si achizitiona un vas hidrofor 500 litri, care sa fie in acest mod indestulator pentru toate proiectele noastre.

Cu toate ca deja incepem sa intelegem importanta unui hidrofor, inca mai exista necunoscute care ne fac sa ne intrebam daca alegerile noastre sunt cele mai bune. Una dintre cele mai frecvente intrebari care ii macina pe utilizatori este aceea care face referire la diferentele dintre o pompa submersibila si un hidrofor.

Ele exista, acest lucru este cat se poate de clar, insa de asemenea ele chiar diferentiaza cele 2 produse, astfel incat o data citite aceste informatii, ne raman in minte pentru totdeauna.

Diferenta majora dintre un hidrofor si o pompa consta in felul in care se face alimentarea cu apa. In vreme ce pompa submersibila utilizeaza pomparea apei de jos in sus, pentru ca aceasta sa ajunga la suprafata, un hidrofor foloseste un principiu similar pentru aceasta si anume pe cel al aspiratiei. Totusi, desi asemenatoare, cele doua procedee implica diferente, iar acest lucru ar trebui sa ramana clar pentru fiacer utilizator in parte.

O alta diferentiere se face la nivel de pozitionare. In vreme ce o pompa submersibila este de cele mai multe ori imersata in lichid si scufundata pana la o anumita adancime, hidroforul lucreaza la suprafata pamantului in caremere special delimitate. Fireste, si din acest punct de vedere exista diferente, in sensul ca hidroforul este in mod cert cu mult mai zgomotos decat pompa submersibila, care este mai discreta in ceea ce oriveste functionarea.

O alta diferentiere se face si la nivel de stocare a apei. Un hidrofor are nevoie sa stocheze cantitatea de apa aspirata si sa o transmita apoi mai departe sistemului de alimentare, ori de cate ori este solicitat acest lucru. Solicitarea vine sub forma actionarii unui robinet, caz in care apa va fi impinsa de catre membrava vasului de hidrofor, astfel incat sa ajunga acolo unde este nevoie de aceasta.

O capacitate mare a hidroforului, cum ar fi un vas hidrofor 500 l, va face ca umplerea acestuia sa necesite mai putin resurse, mai putine cicluri de porniri opriri si implicit un consum mai redus de energie. Pentru a umple in mod frecvent o capacitate mai mica a unui hidrofor, este normal sa intelegem ca va fi nevoie ca hidroforul sa porneasca mult mai de, iar acesta sa constituie un revers a ceea ce am enuntat anterior in cazul capacitatii mari.

Fiecare tip de hidrofor in parte isi aduce cumva aportul in ceea ce priveste lucrarile de alimentare cu apa. In unele cazuri insa, unele dintre ele sunt cu adevarat mai utile si mai usor de utilizat, exact acelea sunt produsele de care avem nevoie si pe care trebuie sa ne bazam, pe care trebuie sa le cautam si in consecinta, pe care trebuie sa le achizitionam si sa le folosim.

Leave a Reply