Detalii de care depinde alegerea unui avocat in Israel

In cazul in care veti ajunge vreodata in Israel si veti avea nevoie de serviciile unui avocat, cu siguranta veti avea de unde alege. Israel, o tara cu aproximativ opt milioane de locuitori, are peste 60.000 de avocati. Se estimeaza ca unul din 150 de israelieni este un avocat israelian licentiat.

Pentru a fi avocat in Israel, trebuie sa fi studiat legea, sa fi terminat stagiul de un an si sa fi trecut examenul scris si verbal. Cu toate acestea, nu toti avocatii inregistrati in Israel, care au fost autorizati de catre Baroul israelian, practica legea. In ansamblu, se spune ca statul Israel are cel mai mare numar de avocati pe cap de locuitor din lume.

Avand in vedere numarul mare de avocati israelieni, intrebarea este: Cum poate o persoana, in special o persoana non-israeliana, sa stie cum sa aleaga cel mai bun avocat din Israel potrivit pentru cazul sau?

Ei bine, in continuare veti descoperi cateva detalii importante pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand cautati un avocat in Israel.

Domeniu de practica:  Care este domeniul practicilor juridice in care cautati asistenta juridica? Avocatii din Israel sunt liberi sa practice orice domeniu legal de drept. Cu toate acestea, cele mai multe firme de avocatura se vor concentra pe diferite domenii specifice de practica in care isi dezvolta o experienta speciala.

Cateva exemple de domenii juridice practicate de avocati in Israel sunt: ​​legea penala, dreptul muncii, legea imigratiei israeliene, dreptul comercial, dreptul imobiliar etc.

De exemplu, daca doriti sa faceti afaceri in Israel, atunci veti avea nevoie de serviciile unui avocat afaceri Israel, daca sunteti imigrant veti avea nevoie de un avocat care cunoaste cat mai bine legea imigratiei israelene, iar exemplele pot continua.

Experienta:  Aflati in prealabil daca avocatul israelian are experienta in domeniul dorit de practica. Acest lucru poate fi facut foarte simplu, prin citirea biologiei avocatului, care va aparea de obicei pe site sau prin simpla intrebare.

Zona geografica:  Israelul nu este o tara mare, insa chiar si asa, daca cazul in cauza se afla in zona Tel Aviv, de exemplu, ar fi mai bine pentru toate partile implicate sa caute un avocat israelian din centrul Israelului.

Acest lucru nu inseamna insa ca daca locuiti in alt oras al tarii si cunoasteti un avocat bun, acesta nu va poate reprezenta doar pentru ca nu are biroul in Tel Aviv.

Limba si comunicarea:  pentru succesul problemei legale, fie ca este vorba de un caz complicat, de imigratie in Israel, de cumpararea sau vanzarea de bunuri imobiliare in Israel si asa mai departe, este important sa aveti o buna comunicare cu avocatul care va va reprezenta interesele.

Problema cea mai evidenta este limba, prin urmare este important sa va asigurati ca puteti comunica bine si ca va puteti intelege reciproc.

Disponibilitatea si dorinta avocatului israelian:  Aveti nevoie de doi pentru un tango, deci nu este suficient ca clientul sa aleaga un avocat. Clientul trebuie sa se asigure ca avocatul doreste sa ia cazul si are timpul sa faca acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Ghid pentru alegerea unei rochii de nunta deosebite
Next post Stai prea mult pe Facebook?