Detalii generale despre panourile solare termice

Instalatiile solare de incalzire a apei captureaza caldura libera de la soare si o folosesc pentru incalzirea apei pentru a fi utilizate in casa. Este un proces simplu:

panourile de pe acoperisul dvs. absorb caldura de la soare – sunt cunoscute sub denumirea de colector;

  • apa din panouri se incalzeste;
  • aceasta apa fierbinte este pompata printr-o bobina din cilindru;
  • apa este transferata din cilindru.

Panourile solare termice sunt utile pentru locuinta mea?

Asezarea ideala pentru panourile solare se indreapta spre sud, desi acestea sunt eficiente chiar daca sunt instalate inspre sud-est si sud-vest. Ca regula generala aveti nevoie de 1 pana la 2 mp de colector (panouri solare) per persoana care locuieste in casa. Umbrirea pe panouri in orice moment al zilei va reduce performantele.

Cele mai multe panouri sunt montate pe un acoperis, dar pot fi montate si la nivelul solului. Este important ca ele sa obtina lumina directa a soarelui. Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, acestea trebuie sa se situeze sub un unghi intre 20 si 50 de grade fata de orizontala.

Daca aveti un dus electric, acesta nu va utiliza apa calda solare. In mod asemanator, masinile de spalat vase si / sau masinile de spalat haine la cald incalzesc apa pe care o folosesc. In aceasta situatie, incalzirea solara a apei nu este potrivita daca nu utilizati baia pentru majoritatea spalarii si scaldarii, deoarece nu veti putea folosi o mare parte din apa calda solara pe care o generati.

Panourile solare sunt compatibile cu cele mai multe sisteme existente de apa calda. Cu toate acestea, veti avea nevoie de un nou cilindru cu doua bobine. In mod ideal ar trebui sa fie suficient de mare pentru a tine apa calda de doua zile.

Apa calda solara cu boilere combi este mai dificila, dar este totusi posibila. Daca aveti un cazan combi, este important sa verificati cu producatorul ca va accepta apa preincalzita.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii care va pot ajuta sa stabiliti daca aveti nevoie sau nu de panouri solare termicep entru a obtine apa calda menajera acasa.

Inainte de a intra sa vezi preturi la panouri solare presurizate pe PanouriSolare.com, sau chiar si preturile panourilor solare nepresurizate, este necesar de precizat ca alegerea panourilor depinde de mai multi factori importanti, pe care ii vom prezenta in urmatoarele randuri.

Asadar, cand vreti sa optati pentru panouri solare termice trebuie sa tineti cont de:

  • Cat de multa apa calda folosesc gospodaria sau afacerea dvs. Cu cat este mai mare utilizarea, cu atat veti beneficia mai mult de sistemul solar termic;
  • Cat de mult va intereseaza modul in care sistemul functioneaza si se adapteaza pentru a profita la maximum de apa calda. Soarele nu este la fel de sigur ca un ceas de timer.
  • Dimensiunea cilindrului. Multe cilindri detin doar suficienta apa pentru o zi de aprovizionare cu apa calda, deci o zi sau doua de nori si ploaie va insemna ca trebuie sa porniti boilerul sau incalzitorul de imersiune.

Leave a Reply