Este util inotul pentru arderea caloriilor?

Se stie faptul ca toata lumea isi doreste un corp cat mai frumos, asa ca unii aleg sa mearga la sala, altii participa la ore de inot sau cauta alte modalitati pentru a fi mereu in forma.

Inotul nu este doar o activitate distractiva de vara. E bine pentru inima ta si pentru tonusul tau muscular sa practici aceasta activitate. Poate fi bine si pentru pierderea in greutate sa practici inotul.

Dar, ca si in cazul tuturor formelor de exercitii fizice, echilibrarea cu dieta corecta este esentiala pentru scaderea in greutate.

Cum sunt arse caloriile

Rata la care corpul tau arde calorii pentru energie este cunoscuta sub numele de metabolismul tau. Cand este efectuat exercitiul, metabolismul creste.

Cat efect are si cat dureaza acest lucru depinde de o varietate de factori, inclusiv de sexul, compozitia corporala si activitatea pe care o faceti.

O persoana care are greutatea de 150 de kilograme va arde aproximativ 400 de calorii in timpul unei inotari de o ora cu un ritm moderat si 700 la un nivel energic, spune Tom Holland (un fiziolog de exercitii, triathlete si fondator al echipei TeamHolland ). Aceste numere nu sunt valabile pentru toata lumea.

Se spune ca numarul de calorii pe care le ardeti cand inotiti depinde de factori care includ: durata, intensitatea, greutatea corporala sau eficienta in inot.

Notiuni de baza pentru arderea caloriilor prin inot:

  • Incepeti cu 10 – 30 de minute de inot, de 1 pana la 3 ori pe saptamana.
  • Adaugati 5 minute la inot in fiecare saptamana.
  • Comutati loviturile pentru a-ti exercita mai mult muschi.

Cand incepeti orice program de exercitii fizice, este bine sa cunoasteti cele mai bune practici pentru a va mentine regimul sigur si productiv. Arderea calorica depinde de viteza / distanta, durata si frecventa.

Daca scaderea in greutate este obiectivul dvs., veti dori sa creati un deficit caloric, care, de asemenea, va ofera suficienta energie pentru a va alimenta antrenamentele.

Expertii recomanda sa mananci cel putin 30 de minute inainte de orice antrenament care va dura mai mult de o ora. Carbohidratii sunt sursa de energie pe care o prefera corpurile noastre.

Deasemenea, expertii recomanda sa mananci la putin timp dupa antrenament. Cel mai bine este sa mananci putina proteina slaba si o cantitate mica de carbohidrati de calitate.

Asadar, dupa cum se poate vedea, pentru persoanele care isi doresc un corp perfect inotul poate fi o solutie. Cei care stiu sa inoate pot alege sa mearga singuri la orice bazin isi doresc.

Cei care nu stiu sa inoate, pot opta pentru cursuri de inot, unde vor fi invatati de catre instructori autorizati. De exemplu, cei care locuiesc in capitala pot opta pentru cursuri de inot la bazinul Steaua din cartierul Ghencea.

Aici exista instructori specializati in initiere inot copii Steaua, care pot invata atat copiii sa inoate, cat si adultii.

Partea frumoasa este aceea ca inotul poate fi invatat la orice varsta, asa ca pot participa la cursuri de inot parintii care nu stiu sa inoate, alaturi de copiii lor, pentru a invata in acelasi timp sa inoate.

Leave a Reply