Ghid pentru alegerea unei biciclete de munte

Alegerea unei biciclete reprezinta o misiune simpla si usoara atunci cand stii ce anume cauti. Se gasesc pe piata intr-o multitudine de modele, iar asta devine o problema in conditiile in care tu ai nevoie de una cu caracteristici specifice, dar nu ai cunostintele necesare in a te ghida in alegerea sa. Daca vrei sa cumperi o bicicleta de munte, clar ca aceasta trebuie sa iti ofere anumite conditii, un anumit grad de siguranta pe diversele terenuri accidentate sau in alte astfel de circumstante.

Un detaliu important il reprezinta si franele. Cunosti trasaturile pe care acestea trebuie sa le prezinte? Ca sa nu te fac mai confuz cu intrebarile, iti prezint mai jos un ghid, scurt si practic, despre cum poti alege din numeroasele modele de biciclete MTB cu care te intampina piata.

Bicicleta MTB si caractersiticile specifice

Muntele a fost dintotdeauna un loc plin de adrenalina, chiar si printr-o simpla plimbare facandu-se aceasta deseori simtita. Diversele carari, padurile, pietrele din cale, diversele radacini de copaci – toate pot fi piedici cand vine vorba de rularea cu bicicleta. De aceea ai nevoie de un model de MTB potrivit. Unul care sa iti permita sa pastrezi cadenta in functie de incinatia terenului, care sa aiba si un numar corespunzator de viteze este de preferat.

Alege una din acele biciclete MTB care are un cadru proiectat in asa fel incat sa iti ofere stabilitate si in conditii dificile, cand rulezi pe teren accidentat. Recunosti un model adecvat dupa anvelopele sale noduroase, special adaptate pentru astfel de suprafete de teren. Un alt indiciu al eficientei este suspensia frontala a bicicletei. Rolul acesteia este de a filtra socurile, dar si de a-ti asigura stabilitate si confort. Sunt modele care ofera totodata si suspensie posterioara, pentru un plus de eficienta.

Daca doresti sa faci trasee de munte din cele mai variate si provocatoare, cel mai bine este sa te indrepti insa spre un model all mountain. Trasaturile specifice dupa care le recunosti sunt amortizorul si furca plasate in partea inferioara a echipamentului. Iti va permite sa urmezi trasee din cele mai complicate sau denivelate, daca asta iti doresti. Le aleg mai ales cei a caror intentie este de a participa la competitii – este de inteles de ce, dat fiind faptul ca si preturile la care se pot achizitiona sunt destul de ridicate.

Este in regula daca folosesc bicicleta de munte in oras?

Sunt unii care aleg sa cumpere biciclete de munte pentru rare experiente intr-un cadru specific. De cele mai multe ori le folosesc pentru a circula in oras. Este asta o problema? In cazul in care se doreste eficienta in ambele situatii, o solutie de aplicat este de a avea inca un set de anvelope, pentru fiecare situatie.

Spre exemplu, categoria de tip slick, respectiv semi slick, se remarca prin profilul deosebit de neted, ce usureaza in mod insemnat pedalatul pe asfalt. Asta este posibil pentru ca roata nu mai intampina rezistenta la rulare, asa cum se intampla atunci cand in dotare exista anvelopele cu crampoane, necesare la munte.

Ai in vedere detaliile mai sus prezentate si orienteaza-te dupa bicicleta MTB potrivita pe piese-accesorii-biciclete.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Cum sa vinzi un imobil in cel mai scurt timp
Next post Cum depistam un bun importator de haine?