Golf III – o masina batrana, dar inca functionala

Golf Mk3 sau A3 se refera la a treia generatie a acestui model popular de Volkswagen care a fost in productie neintrerupta din 1991 pana in 1999.

Aceasta generatie se caracterizeaza prin existenta airbag-urilor, fiind prima masina din clasa sa care a avut astfel de dotari. Desi, la nivel de mecanica si cadru este o ruda foarte apropiata a Golf II, estetica sa a fost modificata.

Prezentarea mondiala a Golfului III a avut loc in noiembrie 1991. Pentru Golf GTI a fost rezervat un motor de 2,0 L 115 CP / 85 kW, iar ca un varf al gamei era motorul nou dezvoltat VR6 de 2,8 L.

Trebuie mentionat ca Golf GT echipat cu motorul 1.9 turbo diesel de 75 CP a fost denumit Golf GTD. Versiunea CL a fost versiunea de baza care s-a distins prin faptul ca are pragurile si oglinzile exterioare, nevopsite, huse din panza si niste capace simple.

Versiunea GL a adus mastile si spatiile exterioare vopsite in culoarea masinii, cu imbracaminte din catifea si inchidere centralizata la interior si capace pentru roti ceva mai stilizate.

GT Special a venit intre timp cu mai multe echipamente suplimentare din fabrica, cum ar fi aripile in culoarea masinii si stopurile intunecate.

GTI si VR6A au oferit piese suplimentare, cum ar fi oglinzi exterioare si manere de usa, in culoarea masinii, oglinzi exterioare cu control electric, volan invelit din piele, jante din aliaj de 15″, patru frane cu disc si lampi de ceata pe fata.

In 1992, airbag-urile sunt incluse ca echipament optional la costuri suplimentare. In 1993 a aparut un model special numit Golf Europe, care este disponibil atat la nivel CL cat si la nivel GL.

De asemenea, Golf III Cabriolet isi face aparitia, precum si noul Golf GTI 16V, care de data aceasta este echipat cu un motor 2.0 L 16V si 150 CP. Golf VR6 din acest an este disponibil si cu cutie de viteze automata.

In 1993, noutatea se concentreaza pe incorporarea tehnologiei de injectie directa cu pompa rotativa la un motor turbo diesel al marcii cu noul motor 1,9 TDI cu 90 CP / 66 kW, disponibil initial pe varianta hatchback, iar mai tarziu in variantele cabriolet.

In 1996 apar noi motoare: un 1,9 TDI  cu 110 CP / 81 kW si un cuplu de 235 Nm ca produs premium in gama motoarelor diesel, In luna august, productia Golf III  hatchback se incheie cu o cifra totala de 4.663.438, un record la momentul respectiv in intreaga lume.

Chiar daca este o masina batrana, Golf III este inca prezent in trafic si de aceea merita cele mai bune piese auto pentru Vw Golf 3 2.0 GTI sau pentru oricare alt model din gama.

S-a dovedit faptul ca daca masina este corect intretinuta si are piesele schimbate la timp, nu conteaza varsta sa pentru ca va functiona impecabil in continuare. Nu astepta ca Golful tau sa ramana in drum, schimba piesele la timp iar masina ta iti va multumi cu drumuri linistite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Sa intelegem ce presupune traducerea in regim de urgenta
Next post Cum sa ai parte de un masaj profesionist direct la tine acasa