Hidroizolatiile si beneficiile acestora

Atunci cand construim o casa, trebuie sa ne asiguram ca aceasta este protejata impotriva factorilor externi care ii pot dauna acesteia. De exemplu, trebuie neaparat sa ne asiguram ca locuinta pe care o construim este izolata pentru a fi mereu in siguranta. Desigur, un tip destul de important de izolatie pe care trebuie sa il avem neaparat in vedere atunci cand construim o casa, este hidroizolatia.

Din simpla denumire de “hidroizolatie” ne putem da seama despre rolul acesteia. Si anume, dupa cum bine spuneam, hidroizolatia este izolarea unei case astfel incat ea sa fie protejata impotriva apei. Astfel ca, daca o hidroizolatie este facuta asa cum trebuie si in aceasta lucrare se folosesc materiale de calitate, atunci inundatiile sau ploile nu ar trebui sa va ingrijoreze nici pe dumneavoastra si mai mult decat atat, starea casei dumneavoastra trebuie sa fie intacta, si in niciun caz deteriorata.

Cu ceva timp in urma, in cadrul lucrarilor de hidroizolatii sau termoizolatii, se foloseau materiale precum membranele bituminoase, dar odata cu trecerea timpului s- a dovedit ca acestea au inceput sa fie demodate si ca nu erau foarte performante. Mai mult decat atat, acestea au inceput sa fie depasite din punct de vedere al eficientei, iar acesta este principalul motiv pentru care ele au inceput sa fie inlocuinte cu produsi biochimici speciali.

Tinand cont de cele spuse putin mai sus, trebuie sa mentionam ca in ziua de astazi, majoritatea firmelor specializate in lucrari de hidroizolatii, utilizeaza solutii precum mortarul cu actiune cristalina, silicatii biochimici si plastifianti. Despre aceste materiale, chiar daca nu foarte multa lume cunoaste foarte multe lucruri, trebuie sa spunem ca sunt unele ecologice, iar motivul principal pentru care sunt des folosite este ca ele nu interfereaza in mediul de viata al unor organisme. Desigur aceste materiale nou folosite in domeniul hidroizolatiilor aduc mult mai multe beneficii casei tale, printre care se numara inlaturarea mucegaiului si a igrasiei. Chiar daca la prima vedere, mucegaiul si igrasia nu par decat niste simple pete pe perete, acestea pot provoca mult mai multe daune, prin care se numara chiar si unele afectiuni respiratorii si pulmonare.

In principal, hidroizolatiile ar trebui sa fie percepute de catre oameni ca fiind o facilitate. Si spun acest lucru caci, cu ajutorul acestor hidroizolatii, casele se pot moderniza si nu in ultimul rand, pot fi ferrite de infiltratiile apei si de umiditate. Insa ca toate acestea sa poata fi facute posibile, trebuie neaparat sa apelati la serviciile unei firme specializate in lucrari de hidroizolatii, si de ce nu, care au niste tarife bune si folosesc materiale de prima mana in realizarea hidroizolatiilor. Asta este in mare parte, tot ceea ce un necunoscator trebuie sa cunoasca despre hidroizolatii.

Leave a Reply