Ingrediente proaspete pentru un cocktail reusit

layered-cocktails

Ori de cate ori este posibil, alegeti prospetimea in locul produselor conservate pentru coctailurile dumneavoastra. Multe din amestecurile gata ambalate vor contine aditivi nedoriti, care vor inlatura orice urma de prospetime din coctailul preparat. Aceasta regula de baza face referire in mod special la sucurile din fructe, dar poate fi valabila si pentru alte produse folosite in amestecuri, precum sifonul, care este diferit de apa minerala imbuteliata pe care o gasim in cluburi, pentru a face propriul sirop sau mix de fructe.

In cazul fructelor, raspunsul poate fi simpla stoarcere a unei lamai, spre exemplu, limete sau portocale, cu ajutorul unui storcator manual. Cu un juicer electric, poti face delicioase sucuri proaspete de mere, pere, afine, zmeura sau orice alt tip de fructe proaspete.

Potriveste temperatura paharului

Acesta pare un lucru extrem de simplu, poate chiar nu neaparat necesar, insa este un pas important, care face o diferenta esentiala in prepararea unui cocktail. Atunci cand servesti bauturi reci, racorirea paharului inainte de turnare va mentine bautura proaspata mai mult timp, iar experienta servitului va fi mult mai placuta.
Nu in ultimul timp, asezonati paharul cu o coaja de lamaie, o felie de portocala sau de ananas, in functie de aroma bauturii si pentru echilibrarea gustului. Nu in ultimul rand, garnisirea paharului completeaza aspectul si prezentarea intregii bauturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Totul despre realitatea virtuala de carton de la Google
Next post Cum sa depistam cele mai comune probleme de sanatate ale cainilor