Motoarele electrice – aplicatii comune ce le utilizeaza intr-o gospodarie

Munca fizica este la ordinea zilei in cadrul gospodariilor. Vestea buna pentru cei care le detin este ca acum aceasta se realizeaza mai usor ca niciodata, iar asta se datoreaza diverselor inovatii care au rolul de a ajuta in indeplinirea eficienta a sarcinilor. Cele mai multe dintre aceste dispozitive tehnologice au in dotare motoare electrice, cu caracteristici diverse.

Un lucru este sigur insa, si anume faptul ca electricitatea vine insotita de numeroase beneficii pentru tine si le resimti cu atat mai mult atunci cand locuiesti intr-o zona rurala. Cu siguranta detii diverse aplicatii care au in dotare motoare electrice si te bucuri de ajutorul pe care il aduc in munca de zi cu zi.

Indiferent ca este vorba despre taierea bustenilor, despre macinarea cerealelor, zdrobitul fructelor sau despre prelucrarea de diverse materiale, te folosesti de aparitiile tehnologice care fac parte tot mai mult din viata noastra.

Iata care sunt cateva dintre instrumentele cel mai frecvent utilizate si care au in dotare motoare electrice monofazate sau trifazate.

Cirularele pentru taierea lemnelor

Este una dintre aplicatiile cele mai comune intalnite in gospodarii, folosite pentru a pregati combustibil mai ales in timpul verii, respectiv toamna. Pregatirea proviziilor pentru iarna, respectiv asigurarea celor necesare pentru confortul termic nu ar trebui sa fie lasata pe ultima suta de metri. Asadar, circularul pentru taiat lemne este un articol indispensabil in gospodariile celor care nu cumpara lemnele gata taiate, avand in dotare un motor electric cu putere mare.

Moara pentru cereale

Cu siguranta multi dintre cei care locuiesc in zona rurala se ocupa cu cresterea animalelor. Asta inseamna ca dispun si de mijloacele necesare pentru a pregati hrana acestora, moara pentru cereale fiind indispensabila in cazul lor. Acestea reprezinta aplicatii utile, ce au in dotare motoare electrice monofazate sau trifazice, dupa caz.

Datorita frecventei ridicate de utilizare, motoarele se pot defecta sau pot sa nu mai dea randamentul pe care se presupune ca ar trebui sa il ofere. In acest caz, inlocuirea cu un motor nou, calitativ este necesara. Vestea buna este ca optiuni in acest sens exista numeroase in prezent pe piata. Bmes.ro este o referinta in acest sens, pentru cei care se confrunta cu o astfel de problema.

Polizoarele pe ax

Din cauza utilizarii frecvente a uneltelor prin gospodarie, apare nevoia de a le poliza, ascuti, slefui, iar un polizor pe ax este instrumentul ideal pentru a face asta. Desigur ca si acesta are in dotare un motor electric. De obicei este o aplicatie clasica, nepretentioasa, dar care poate necesita inlocuirea de motoare electrice monofazate cu altele mai eficiente sau noi.

Inca de la aparitia motoarelor electrice pe piata, respectiv a articolelor diverse ce le intrebuinteaza si cu ajutorul carora functioneaza, munca gospodarilor a devenit insemnat mai usor de efectuat. Ceea ce trebuie sa stii este ca atunci cand nu ai posibilitatea unei tensiuni de alimentare de 380 volti, trebuie sa ai in vedere un motor electric monofazat, special conceput pentru a functiona in regimul de alimentare de care dispui. De obicei functionarea lor se realizeaza la 220, indiferent de priza.

Ai posibilitatea de a cumpara fie unul, fie mai multe motoare, pe care sa le utilizezi la aplicatii distincte. Daca vrei sa ai parte de mai mult confort insa ar trebui sa ai in vedere cate unul pentru fiecare in parte. In acest mod te scutesti de mutarea permanenta a acestuia.

In conditiile in care nu dispui de o sursa de incredere din care sa faci o astfel de achizitie, recomandarea mea este bmes.ro. Gasesti aici motoare electrice monofazate, trifazice, dar si alte tipuri de motoare care te pot ajuta sa iti desfasori mai eficient munca in gospodarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Situatii frecvente in care ajungi cu smartphone-ul la service
Next post Bratarile charm, in voga in orice sezon