Necesitatea forajelor puturilor pentru apa

Forajele sunt un proces complex care necesită numeroase detalii înainte de a fi efectuat. Printre ele se numără definirea zonei respectiv solul, care este cea mai apropiată sursă de apă sau care este distanța până la un lac sau râu.

Trebuie efectuată cercetare pentru a vedea exact toate aceste detalii, însă dacă nu stai bine cu timpul este recomandat să se efectueze un studiu hidrogeologic. În următoarele rânduri vei descoperi necesitatea forajelor puțurilor pentru apă.

Puțurile de apă sunt de două feluri: de adâncime mică și mare. Cele la adâncime mică oferă o flexibilitate mai mare, apa fiind obținută mai ușor. Chiar și așa, impuritățile sunt o mare problemă, apa reprezentând un risc de contaminare.

Cele la adâncime mare sunt mai sigure, deoarece nu au impurități organice. Pentru a apela la foraje puturi apa este necesar să iei legătura cu o firmă specializată. Acest serviciu este unul complex și dificil, unde este nevoie de profesionalism în realizarea acestei proceduri.

În funcție de cât de multă apă ai nevoie, pentru că de fapt aceasta este necesitatea forajelor puțurilor pentru apă, firma va fora apa. În general, acviferul are o mare contribuția asupra litrilor de apă care ajung în casă sau în gospodărie. Firma Eco Drill se va ocupa în totalitate de forarea apei, cu câte 2-3 straturi de acvifere de apă, are generează un debit cât mai mare.

Pentru a fora apa, se folosesc două sisteme care variază în funcție de zona în care se face forarea și în raport cu litologia solului. Solul poate fi atât lucios, cât și pietros sau să aibă o altă textură.

Firma Eco Drill utilizează modalitatea de foraj hidraulic rotativ cu circulație de fluid. Această tehnică este foarte puțin utilizată în România, deoarece este destul de complexă. Sistemul poate face față solurilor moi și medii, de la argilă, până la nisipuri sau pietriș.

În foarte multe zone din țară litologia solului conține nisipuri, argile și pietrișuri. Pentru acestea se folosește noroi betonitic pentru a putea stabiliza gaura și elimina detrișul din foraj.

Această activitate necesită profesionalism și cele mai înalte standarde de execuție, pentru a putea fi efectuat eficient. Din acest motiv, firmele specializate dispun de această tehnică pe care o folosesc în majoritatea zonelor care au această textură a solului.

Necesitatea forajelor puțurilor pentru apă este imediată, mai ales dacă nu ai apă curentă și vrei să beneficiezi de ea într-un timp foarte scurt.

Contact: office@ecodrillforaje.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Ai nevoie de produse calitative pentru salon? Nolia este solutia
Next post Jucarii si produse premium pentru copii disponibile la Little Prints