Orientarea spre cosmetica bio si motivele pentru care sa faci asta

Trebuie sa invatam sa pretuim mai mult darurile pe care natura le are de oferit. Acesta ne inconjoara cu solutii sanatoase pentru multe dintre nevoile pe care le avem, mai ales cand vine vorba despre cele de ingrijire cosmetica. In fapt, in ultimii ani a inceput sa se simta o constientizare a ceea ce presupune utilizarea de produse chimice. Mai ales femeile care acorda o atentie deosebita ingrijirii personale si-au reorientat preferintele in materie de cosmetice.

Se pare ca prefera acestea cosmetica bio, iar motivele pentru care exista astfel de preferinte sunt de la sine graitoare. Zi de zi utilizam tot felul de produse –  geluri de dus, sampon, balsam, sapun, produse de machiaj, creme demachiante. De cate ori te-ai intrebat cat de sanatoase sunt insa acestea pentru pielea ta? Constituie sau cel putin ar trebui sa fie o sursa de hrana. Este valabil acest lucru in cazul celor pe care le folosesti?

Iti prezint in randurile de mai jos cateva dintre aspectele care iti vor oferi, pe langa rezultate vizibile in ceea ce priveste aspectul si sanatatea pielii, si satisfactia ca ai luat decizia potrivita in ceea ce priveste utilizarea lor.

Iti manifesti respectul fata de om

Nu trebuie sa uiti faptul ca produsele cosmetice din comert au in general la baza substante poluante si chimice care nu fac altceva decat sa aiba efecte negative asupra corpului, pe termen lung. In schimb, produsele care fac parte din linia cosmetica bio se deosebesc prin faptul ca sunt conform cu standardele ecologice si cele biologice – acestea sunt bogate in activi de origine animala, ceea ce constituie plusuri pentru pielea noastra. Iata deci cum iti manifesti prin utilizarea lor respectul fata de om, de propria persoana in primul rand.

Trasabilitatea specifica produselor cosmetice bio

Desigur ca nu ne va fi vreodata usor a intelege care sunt ingredientele ce intra in compozitia cosmeticelor din cauza denumirilor complicate sub care acestea se prezinta. Va fi necesara in orice caz identificarea provenientei materiilor prime ce se regasesc in acestea. In prezent organisme independente controleaza cosmetologia biologica. Este bine intrucat este posibila garantarea trasabilitatii sigure a tuturor ingredientelor continute de produse. Totodata acestea urmaresc respectarea pasilor vizavi de procesul de fabricatie precum si produsele in forma lor finita.

Contribui la prezervarea mediului inconjurator

Ai in vedere si faptul ca atunci cand decizi pentru consumul de cosmetice bio in fapt acorzi o mana de ajutor in ceea ce priveste prezervarea mediului inconjurator. Ne referim la agricultura biologica la fel ca la un mod de productie ce se desfasoara in conformitate cu cerintele, respectiv care are in vedere biodiversitatea, precum si echilibrele naturale. In vederea sustinerii active ale practicii agricole in cauza, poti si tu sa contribui incepand prin a imbunatati calitatea solurilor, a apei si a aerului.

Analizeaza asadar optiunile pe care le ai si pune in balanta avantajele pe care ti le ofera fiecare optiune pentru a determina daca este mai potrivita pentru tine cosmetica bio si beneficiile sale sau ramai la produsele chimice cu care esti probabil obisnuit.

Leave a Reply