Planificarea, echiparea si curatenia in bucataria unui restaurant

bucatarie-restaurantBucataria este comanda centrala a oricarui restaurant. Acesta este locul unde produsele alimentare vor fi livrate, pregatite, gatite si placate inainte de a fi servite clientilor. Cititi mai departe pentru a afla toate elementele de baza in proiectarea, dotarea cu echipament comercial si mentinerea unei bucatarii de restaurant in stare buna de functionare.

Planificarea bucatariei intr-un restaurant

Bucatariile restaurantelor sunt alcatuite din diverse posturi horeca. Exista statii de pregatire, statii de gatit, statii de pizza, statii de salata. In functie de marimea si stilul restaurantului tau, este posibil sa aveti cateva statii sau este posibil sa aveti mai multe. Luati in considerare meniul de restaurant atunci cand planificati o bucatarie. Ai o multime de salate in meniu? Atunci, o statie pentru salata va fi ideala. Vei servi mai multe produse alimentare la gratar? Cu siguranta un gratar mai mare va ajuta mancarea sa iasa din bucatarie mai repede.
Spatiul este un alt aspect important. Daca bucataria restaurantului va fi gazduita intr-un spatiu mic, acest aspect va limita si planurile tale, de asemenea.

Dotarea unei bucatarii de restaurant

Dupa ce ati planificat spatiul destinat bucatariei in cadrul viitorului restaurant, urmatorul pas se indreapta catre dotarea sa cu toate echipamentele comerciale necesare. Bucatariile de eestaurante sunt un loc bun pentru a stoca echipamente second hand. Puteti alege de multe ori astfel de elemente profesionale uzate si alte ustensile si obiecte mici pentru maruntis. Piesele mari, cum ar fi cuptoarele comerciale sau gratarele, pot fi, de asemenea, cumparate la mana a doua mai ales daca le-a ramas mult timp de functionare conform indicatiilor producatorilor. Ar trebui sa tii cont, de asemenea, si de beneficiile de leasing a echipamentelor de restaurant, precum aparatele de racire, care au o durata de viata destul de scurta.

Intretinerea si mentinerea unei bucatarii profesionale

Odata ce sunt deschise pentru afaceri, bucatariile de restaurant vor fi mereu ocupate sau cel putin acesta este planul. Deci, este important sa avem un plan de mentinere a ordinii si curateniei pentru buna functionare. Creati o lista zilnica, una saptamanala, una lunara si una anuala de curatare in bucatarie, care sa reuneasca tot ceea ce trebuie sa fie luat in considerare pentru ingrijire, de la stergerea pe jos, la statiile de pregatire la curatarea capcanelor de grasimi. Pastrati lista la indemana pentru verificare. Curatarea regulata a unei bucatarii profesionale poate ajuta, de asemenea, la reducerea alterarii produselor alimentare si a deseurilor, economisind astfel bani.

Personalul potrivit

Cea mai importanta parte a oricarei bucatarii sunt oamenii care lucreaza in ea. Gasirea persoanei potrivite pentru fiecare post este esentiala pentru o functionare lina a restaurantului. In timp ce multe locuri de munca dintr-o bucatarie presupune pozitii de incepator, precum spalator de vase sau ajutor de bucatar, altele necesita ani de experienta. Fii selectiv atunci cand angajezi pentru aceste pozitii.

Leave a Reply