Probleme comune intalnite la un laptop si moduri de rezolvare

probleme-laptopFiind un utilizator invechit de computer personal cunosc si imi displac acele perioade in care acesta s-a defectat din diferite cauze, dar si consecintele faptului datorate defectiunii, imposibilitatea de a ma conecta la internet, de a juca jocurile preferate sau de a naviga online. Insa, in comparatie cu defectiunea unui computer personal, cea a unui laptop este un pic mai grava intrucat de cele mai multe ori necesita ajutorul unui service specializat de laptop. La un computer personal poti sa deschizi tu singur carcasa si sa iti dai seama ce nu este in regula, insa la un laptop o data ce ai deschis carcasa ai pierdut garantia, asta daca ai una, iar componentele sunt mult mai fragile si mai greu de schimbat.
Cu toate acestea, va prezentam in continuare o serie de probleme des intalnite la utilizatorii de laptop si cateva solutii pentru a va ajuta sa va reparati laptopul, fara a apela in mod obligatoriu la ajutorul unui service specializat de reparatii laptop.
Una dintre cele mai comune defectiuni intalnite la un laptop tine de incarcatorul acestuia. Un incarcator permite laptopului tau sa functioneze alimantandu-l din cand in cand la energie pentru a isi incarca bateria. In unele cazuri daca esti acasa pot alege sa tii laptopul conectat la priza in loc de a apela la ajutorul bateriei, in sa ce se intampla in cazul in care incarcatorul se defecteaza? Nu mai poti sa iti incarci laptopul direct, ramai cu nivelul bateriei blocat pe cel care era si dupa cateva ore, cel mult, acesta se va inchide datorita faptului ca nu mai are baterie.
Alta defectiune de data aceasta ce survine la acele incarcatoare prevazute cu led este aprinderea acestuia intermitenta, ceea ce obliga laptopul sa intre in modul de protectie. Daca esti in aceasta situatie, singura solutie este sa apelezi la un service specializat de reparatii laptop pentru a inlocui complet incarcatorul. O alta defectiune tot la capitolul incarcatorului tine de bateria laptopului, si anume uneori pot sa deschizi laptopul si sa observi ca desi acesta a pornit nu iti incarca bateria in partea din dreapta jos a ecranului. Daca te afli in aceasta situatie inchide laptopul, indeparteaza bateria si reporneste-l. O data ce ai repornit laptopul si trece la incarcarea sistemului de operare, intoarce-l pe o parte si pune la loc bateria insa nu inchide si capacul peste aceasta. O data realizat acest pas, tot in partea din dreapta jos a ecranului va aparea o inconita care simbolizeaza bateria laptopului si a incarcatorului.
Daca mesajul care va apare este cel de ‘pluged and charging’ inseamna ca ati rezolvat problema si trebuie sa asteptati cateva minute. Daca nu va apare acest mesaj nici dupa cateva minute, e posibil ca bateria laptopului sa se fi defectat si sa fie necesar sa o schimbati prin intermediul unui service de laptop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Autostrazi
Next post Planificarea, echiparea si curatenia in bucataria unui restaurant