Situatii frecvente in care ajungi cu smartphone-ul la service

Cu totii stim despre telefoanele mobile ca indeplinesc functii multiple si ca au devenit aproape indispensabile in viata de zi cu zi. Oricine isi doreste sa aiba un smartphone performant, de la un brand renumit, insa cati sunt cei care stiu sa si pretuiasca un asemenea dispozitiv care poate ajunge la preturi destul de usturatoare pentru buzunar?

Din nefericire, accidentele se intampla si nu putem controla acest lucru. Chiar si atunci cand suntem foarte atenti, se intampla sa scapam telefonul din mana, iar consecintele sunt destul de neplacute. Dintr-un motiv sau altul, cel putin o data oricine ajunge cu telefonul intr-un service gsm. In randurile urmatoare sunt detaliate cateva motive uzuale pentru care se poate ajunge cu smartphone-ul in service.

Accesorizare

Probabil aceasta este situatia cea mai fericita in care un utilizator ajunge cu smartphone-ul la service. Echiparea corespunzatoare cu huse si folii de protectie reuseste sa reduca riscurile de defectiuni ale telefonului, cauzate de socuri mecanice sau contact cu diverse substante.

Inlocuirea display-ului

Daca vizita mentionata la punctul anterior in vederea accesorizarii nu a fost facuta, utilizatorul risca sa ajunga cu smartphone-ul in service pentru inlocuirea display-ului. Stim cu totii ca o inlocuire display iPhone 7, spre exemplu, poate fi destul de costisitoare. Acesta este pretul neatentiei si al delasarii, intrucat accesorizarea in vederea protectiei trebuie facuta de catre orice posesor responsabil de smartphone.

Reparatia touchscreen-ului

Un touchscreen nefunctional poate avea drept cauze aceleasi socuri mecanice mentionate anterior, dar si gradul ridicat de uzura sau contactul telefonului cu diverse lichide. Si o asemenea interventie se poate incadra in categoria cheltuielilor care fac o gaura destul de serioasa in buget.

Inlocuiri de componente

Alte situatii in care ajungem cu telefonul in service se refera la inlocuirea anumitor piese si componente. Poate fi vorba despre microfon, casca, antena gsm, antena wi-fi, butoane de volum, de pornire – oprire, butoane home si lista poate continua. Astfel de inlocuiri sunt necesare din aceleasi motive mentionate anterior: grad de uzura ridicat, socuri mecanice sau contact cu fluide.

Decodare

Un alt caz in care se poate ajunge cu telefonul in service este decodarea, operatiune necesara pentru ca dispozitivul sa poata fi folosit in diverse retele de telefonie mobila.

Contact cu lichide

Aceasta este una dintre cele mai nefavorabile situatii in care poate ajunge un smartphone. Contactul cu lichidele poate face ca interventia specialistilor in reparatii gsm sa fie destul de dificila, iar uneori defectiunile sunt iremediabile. De preferat este sa se evite situatiile care ar putea pune telefonul in contact cu lichidele, insa daca totusi neajunsul se intampla, este indicat sa se apeleze la un service gsm.

In cazul in care ati ajuns in oricare dintre situatiile mentionate, recomandarea este sa apelati la serviciile oferite de profesionisti, fara a incerca remedierea pe cont propriu. Din fericire, service-urile care se respecta pot efectua orice tip de reparatie, indiferent de modelul smartphone-ului. O recomandare in acest sens poate fi Glassgsm – un service in cadrul caruia reparatiile smartphone se efectueaza cu garantia calitatii de catre profesionisti in domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post De ce sa alegi un vas hidrofor 500 litri?
Next post Motoarele electrice – aplicatii comune ce le utilizeaza intr-o gospodarie