Tipuri de scoli private

Scolile private, cunoscute si sub denumirea de scoli independente, scolile non-guvernamentale sau nonstat, nu sunt administrate de guvernele locale, nationale sau de regiuni; astfel, ele isi pastreaza dreptul de a-si alege studentii si sunt finantate integral sau partial prin taxarea studentilor, in loc sa se bazeze pe impozitarea obligatorie prin finantare publica (guvernamentala);

La unele scoli private studentii pot obtine o bursa, care sa scada aceasta taxa de scolarizare, in functie de talentul sau abilitatile unui student (de exemplu, burse sportive, bursa de arta, bursa academica), nevoia de ajutor financiar sau burse de credit fiscal. Vrei sa-ti inscrii copilul la afterschool sector 1? Intra pe Teddybar.ro.

In Regatul Unit si in alte cateva tari comunitare, inclusiv Australia si Canada, utilizarea termenului este in general limitata la nivelurile de invatamant primar si secundar; Nu este aproape niciodata folosit de universitati si de alte institutii tertiare.

Invatamantul privat din America de Nord acopera intreaga gama de activitati educationale, de la institutiile prescolare la cele tertiare. Taxele de scolarizare anuala la scoli K-12 variaza de la nimic la asa-numitele scoli “fara scolarizare” la mai mult de 45 000 USD – la mai multe scoli pregatitoare din New England.

Nivelul secundar include scoli care ofera anii 7-12 (anul 12 este cunoscut ca cel de-al saselea) si anul 13 (cel de-al saptelea). Aceasta categorie include scoli pregatitoare universitare sau scoli internat si scoli de zi.

Pregatirea la scolile secundare private variaza de la scoala la scoala si depinde de numerosi factori, printre care locatia scolii, dorinta parintilor de a plati, invatamantul de la egal la egal si dotarea financiara a scolii.

Invatamantul de inalta calitate, sustin scolile, este folosit pentru a plati salarii mai mari pentru cei mai buni dintre cadrele didactice si, de asemenea, a fost folosit pentru a oferi medii imbogatite de invatare, incluzand un raport scazut dintre studenti si profesori, dimensiuni si servicii de clasa mica, cum ar fi bibliotecile, laboratoarele stiintifice si computerele.

Unele scoli private sunt scoli internat, iar multe academii militare sunt detinute in proprietate privata sau functioneaza, de asemenea dupa un astfel de regim.

Scolile religioase afiliate si denominationale formeaza o subcategorie de scoli private. Unele astfel de scoli invata educatia religioasa. Altele folosesc denominatia ca pe o eticheta generala pentru a descrie lucrurile pe care fondatorii si-au bazat credinta, mentinand in acelasi timp o distinctie fina intre academicieni si religie.

Acestea includ scolile parohiale, un termen folosit adesea pentru a desemna scolile romano-catolice. Alte grupuri religioase reprezentate in sectorul educatiei private K-12 includ protestantii, evreii, musulmanii si crestinii ortodocsi. Multe alternative educationale, cum ar fi scolile independente, sunt, de asemenea, finantate in mod privat.

Scolile private evita frecvent unele reglementari de stat, desi in numele calitatii educationale, cele mai multe sunt conforme cu reglementarile referitoare la continutul educational al clasei. Scolile private religioase adesea adauga pur si simplu cursuri religioase la cursurile oferite de scolile publice locale.

Scolile de asistenta speciala vizeaza imbunatatirea vietii studentilor prin furnizarea de servicii adaptate la nevoile foarte specifice ale studentilor individuali.

Leave a Reply