Tot ce trebuie sa faci pentru schimbarea sediului social al firmei tale

Este bine de stiut ca atunci cand doresti sa iti deschizi propria ta firma, ai nevoie de destul de multe lucruri. Si aici nu ma refer la bani, pentru ca in tara noastra sa deschizi o firma nu este un lucru foarte costisitor, caci in tara noastra pana sa te omoare taxele, o face birocratia.

Si spun acest lucru deoarece stim foarte bine ca atunci cand dorim sa scoatem orice fel de acte de la institutiile statului, suntem nevoiti sa stam la cozi interminabile, sa avem foarte multa rabdare si fim plimbati din ghiseu in ghiseu. La fel se intampla si atunci cand vrei sa deschizi propria ta firma, tocmai de acea spun ca pentru a face asta trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare.

In principal, trebuie neaparat sa stii si faptul ca, nu poti avea propria ta firma daca nu ai un sediu social pentru aceasta. Si tocmai din acest motiv vom vorbi despre absolut tot ceea ce inseamna sediu social si chiar schimbare sediu social. Sediul social al unei firme consta intr- un spatiu, pe care o firma il foloseste pentru desfasurarea activitatilor economice. Exista insa si destul de multe situatii, de exemplu atunci cand vrei sa schimbi sediul social al firmei tale datorita faptului ca vrei sa te extinzi sau chiar sa te muti cu acesta in alt judet din tara noastra, iar pentru asta nu este necesar numai sa platesti taxele aferente catre Registrul Comertului, caci si de aceasta data este nevoie sa umbli pe la unele din institutiile statului, pentru dobandirea unor acte necesare pentru schimbare sediu social.

In primul rand, putem spune ca sediul social al firmei tale poate fi mutat in acelasi judet sau chiar si in alt judet, insa acest lucru numai cu ajutorul unei socilitari adresate Registrul Comertului. In ambele cazuri trebuiesc obtinute acte comune, singura diferenta fiind ca in cazul in care se doreste schimbarea sediului social cu unul din alt judet, atunci trebuie sa fie obtinuta chiar si o rezervare de denumire a firmei. In rest, actele comune si care sunt necesare pentru schimbare sediu social sunt: actul constitutiv, care trebuie neaparat sa fie actualizat; hotararea comisiei AGA din cadrul societatii; certificatul de inregistrare ( original), contractul comodat sau cel de inchiriere care sa ateste dreptul de folosinta al societatii asupra imobilului ce este considerat a fi sediu social, acordul asociatiei de proprietari ( in cazul in care imobilul se afla intr- un bloc de locuinte), cerere de inregistrare ( original) si nu in ultimul rand, o declaratie- tip pe propria raspundere care sa ateste ca persoana juridical nu desfasoara la sediul social activitatile declarate pentru o perioada de maxim 3 ani.

Leave a Reply