Totul despre realitatea virtuala de carton de la Google

Ati auzit, probabil, despre realitatea virtuala, iar daca va inchipuiti ca preturile in domeniu sunt exorbitante, ei bine, trebuie sa siti ca tehnologia a gasit drumul spre buzunarele tuturor. Chiar daca unele dintre cele mai celebre dispozitive virtuale, ce includ Oculus Rift si Gear VR depasesc mia de lei, veti gasi un dispozitiv interesant la celalalt capat al spectrului de pret: platforma Google Cardboard.

googlecardboardIntrodus initial la conferinta concentrata a dezvoltatorului in 2014, acest dispozitiv este format din, ati ghicit, carton si este in esenta un suport pentru un smartphone. Cardboard Google a fost catalogat drept o casca virtuala tip DIY, iar creatorii sai au spus ca spera sa incurajeze dezvoltarea VR si a interesului in aceasta realitate paralela prin pretul accesibil.

Costul – Si prin accesibil, vreau sa spun ieftin. In comparatie cu alte produse din categoria VR, Google cardboard este o ieftineala. Prin intermediul site-ului mama, veti gasi casti de carton incepand de la 19.95 dolari pana la optiunea cea mai costisitoare, cu o fantezie de finisaj din aluminiu si lemn, ce se ridica la 85 de dolari.

Hardware – Desi ideea de carton a venit de la Google in sine, compania a stabilit un set de specificatii, astfel incat multi producatori terti si-ar putea oferi propria lor versiune de hardware. Standardul precizeaza componentele necesare pentru asamblare, inclusiv carton, lentile focale de lungime 45 mm, magneti, o banda de cauciuc si multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Cum sa evitati uzura anvelopelor
Next post Ingrediente proaspete pentru un cocktail reusit