Un magazin online, o afacere de succes la ora actuala

In contextul modern pare mai simplu ca oricand sa pui bazele unui magazin online. Mai cu seama ca fata de metoda clasica de a deschide un magazin nu mai este nevoie de un spatiu ce oarecum limiteaza si stocul, ce trebuie sa fie plasat strategic, online-ul aduce posibilitati variate.

De asemenea, la ora actuala orice relatie de business in strainatate, cu furnizori care se afla nu conteaza pe ce continent a devenit se pare nu numai profitabila insa accesibila. Asta face ca cei care stiu cum si unde sa isi caute un furnizor sau cauta specialistul care sa intermedieze totul au sanse de a gasi surse ieftine, bune, cu care coopereaza in termeni multumitori.

Iata concret ce trebuie urmarit pentru a infiinta un magazin online si pentru a sustine activitatea acestuia.

Pasi practici pentru demersul unui magazin online

Nisa – trebuie ales acel tip de produs sau nisa acelor produse de impact pe termen lung. Dupa cum spun unii, nu trebuie sa inventezi roata insa trebuie sa vii cu o alta varianta a acestuia.

Pretul – cu un pret mic al produsului nu prea poti sa ai profit. Daca e mai mare, se poate sa nu ai si un public prea activ, ci mai degraba reticent in a cumpara. In plus, calculeaza ce marja ai. Marja de profit la produsele online poate fi undeva intre 30 pana la 35 de procente.

Ca si detalii legate de produsele alese trebuie mentionat ca au mare castig cele care nu se gasesc la fel de usor in magazinele fizice. Dar daca sunt produse voluminoase, clientii trebuie sa plateasca transport si manipulare, deci ia in calcul si asta.

Producatorul – dupa ce te decizi si ce doresti sa vinzi, incepi sa cauti producatorul. Un trend in acest sens este legat de serviciile de intermediere. Practic gasesti o firma import China care sa te ajute sa intri in contact cu producatorul, cumperi, ti se livreaza marfa, iar singura ta grija este plata. O firma de intermediere nisata are experienta, te salveaza de costuri ascunse sau de dificultatea de a te intelege cu strainul. Apoi mai sunt si taxe vamale si altele pe care nu le stii si iti consuma timp de asemenea. Deci, mai eficient este sa lasi pe altii sa se ocupe, in timp ce tu poti urmari activitatea.

Realizeaza site-ul – vei avea nevoie si aici de o mana de profesionist. Trebuie sa alegi si platforma de e-commerce dorita. Unii spun ca ar fi mai util sa te ocupi de site chiar si inainte de a contacta producatorul, pentru a arata acestuia ce ai in curs.

Continuand, trebuie sa ai si o identitate grafica, logo, elemente de design. Din nou recomandarea este de a apela la un profesionist pentru ca diferente se observa. Pune-te in locul celui care iti doresti sa iti fie client; vei mai cumpara de pe un site unde se vede cu ochiul liber amatorismul? Si nu in cele din urma, pentru a avea si mai multe sanse de reusita, dupa ce ai si stocul de produse, incepe o campanie de promovare a site-ului.

Un magazin online nu este ietin, cere si el o investitie, insa una meritoasa in cele din urma intrucat te rasplasteste cu clienti si vanzari, cu profit si o continuitate in afacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Cum depistam un bun importator de haine?
Next post Avantaje de inchiriere auto